2 Απριλίου 2020

Κακοκαιρία: Στα λευκά ντύθηκε η Βόρεια Ελλάδα- Χιόνια και στη Λάρισα

Βροχές, καταιγίδες, αλλά κυρίως χιονοπτώσεις, που κατά τόπους ήταν πυκνές, έκαναν την εμφάνισή τους. Τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα στην Δυτική Μακεδονία και τους νομούς Φλωρίνης, Καστοριάς και Κοζάνης, όπου χιόνισε ακόμη και στα πεδινά. H θερμοκρασία έπεσε σε αρκετές περιοχές τη νύχτα κάτω από το μηδέν, με το κρύο να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

Κακοκαιρία: Το έστρωσε στο κέντρο της Κοζάνης

Από νωρίς το απόγευμα η χιονόπτωση ήταν έντονη στον Νομό Κοζάνης. Στην περιοχή Βλαστή επικρατούσαν συνθήκες χιονοθύελλας για ένα διάστημα, με το τοπίο να είναι κατάλευκο από νωρίς.

Ακόμη και στο κέντρο της πόλης η χιονόπτωση ήταν έντονη τη νύχτα, με το τοπίο να είναι λευκό τα ξημερώματα, με την θερμοκρασία να αγγίζει το μηδέν.

Κακοκαιρία: Στα 20 εκατοστά το χιόνι στην Φλώρινα

Ακόμη πιο έντονα ήταν τα φαινόμενα στην Φλώρινα και μάλιστα από νωρίς. Το χιόνι έπεφτε πυκνό σε όλο τον νομό και στην πόλη έφτασε τα 20 εκατοστά. Σκηνικό από τον χειμώνα θύμιζε ο καιρός στην Φλώρινα χθες αργά το απόγευμα. Αρχές Απρίλη οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν ξανά… χειμώνα, με τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας να προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους. Η χιονόπτωση μάλιστα δεν σταμάτησε την νύχτα, με την θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν. Τα πάντα πάγωσαν ακόμη και στο ποτάμι


Χιονοπτώσεις και σε Ημαθία και Λάρισα
Η κακοκαιρία ωστόσο χτύπησε και άλλες περιοχές. Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές του Νομού Ημαθίας, με την Αλεξάνδρεια να «ντύνεται» στα λευκά. Ίδια η κατάσταση το βράδυ και στη Νάουσα, όπου σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση Ομοια ήταν η εικόνα σε Σέλι και Κουμαριά.

Στα λευκά ντύθηκαν τη νύχτα και πολλές περιοχές της Ημαθίας. Στον Νομό Λάρισας, η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή της Ελασσόνας, κυρίως στους δρόμους προς Κοζάνη, Γρεβενά, Κατερίνη, αλλά και στην περιοχή Λιβάδι, όπου το ύψος του χιονιού έχει φτάσει περίπου τους 10 πόντους. Το βράδυ, τα φαινόμενα εντάθηκαν και τα εκχιονιστικά έπιασαν δουλειά προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους.

Μηχανήματα ήταν σε ετοιμότητα στις περιοχές Ραψάνη, Καλλιπεύκη και Σπηλιά, ενώ στο Λιβάδι Ελασσόνας χρειάστηκε η παρέμβασή τους.

Πηγή: iefimerida.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: