14 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση - διευκρινήσεις του Δήμου Κατερίνης

Από την πρώτη ημέρα της υγειονομικής κρίσης λόγω του κορωνοιού ο Δήμος Κατερίνης, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και όλες οι υπηρεσίες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη διαχείριση σημαντικών ζητημάτων και προβλημάτων που αφορούσαν κυρίως:
1. Τη λήψη μέτρων προστασίας των δημοτών, των εργαζομένων
2. Τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών Καθαριότητας για  την προστασία της δημόσιας υγείας
3. Της παροχής βοήθειας σε ανήμπορους και άπορους συνδημότες
4. Της λειτουργίας των υπηρεσιών με προσωπικό ασφαλείας λόγω των οδηγιών για την προστασία των εργαζομένων και των αδειών ειδικού σκοπού
Μέσα στο ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στα ταμεία του Δήμου Κατερίνης, ο Δήμος μας πέτυχε να απλώσει δίχτυ προστασίας σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε συνεργασία και πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες των συναρμόδιων υπουργείων.
Ο  Δήμος Κατερίνης από την πρώτη κιόλας στιγμή:
· Ανακοίνωσε την απαλλαγή των τελών χρήσης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία και η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων
· Προχώρησε σε αναστολή δόσεων οφειλών των επιχειρήσεων με ΚΑΔ που ανέστειλαν τη λειτουργία τους
· Μείωσε κατά 20% τα τέλη ύδρευσης για το διάστημα που διαρκεί η κρίση  
· Ανέστειλε την καταβολή τροφείων  σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου
· Ζήτησε τη μείωση των μισθωμάτων για τις τουριστικές επιχειρήσεις για χρήση αιγιαλού και κλιμακωτή μείωση λόγω της διαφαινόμενης μείωσης επισκεψιμότητας στην τουριστική ζώνη του Δήμου.
· Προχώρησε σε επιστροφή πινακίδων προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις αναγκαίες μετακινήσεις τους
· Παρέχει γεύματα και τρόφιμα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης, Πλαταμώνος  και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας σε 200 συνδημότες μας.
· Ενίσχυσε το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στο πλαίσιο του οποίου μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 1136 κατ’ οίκον επισκέψεις  σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής κατ’ οίκον ειδών πρώτης ανάγκης
.  Έλαβε αυξημένα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια λειτουργίας των λαϊκών αγορών
.  Μερίμνησε για αυξημένες περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων μη συνωστισμού και άσκοπων μετακινήσεων
.  Δώρισε υγειονομικό υλικό σε φορείς δημόσιας υγείας.
.  Διέθεσε 2500 νερά στον καταυλισμό των Ρομά για την κάλυψη αναγκών σε πόσιμο νερό.
· Προχωρά σε επαναληπτικές απολυμάνσεις καθόλη τη διάρκεια της κρίσης σε Κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, δημοτικά κτίρια, υπηρεσίες, σχολεία, ΑΤΜ, κοινοτικά καταστήματα καθώς και στον οικισμό Ρομά Δήμου Κατερίνης
· Επιπλέον και πέραν των προβλεπόμενων έγιναν απολυμάνσεις και σε κρατικές υπηρεσίες όπως Λιμεναρχείο, Κέντρο Υγείας, στρατόπεδα, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, Καπνικός Σταθμός, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΙΚΑ, ΤΕΙ κ.α.
· Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται επιπλέον απολυμάνσεις σε Γηροκομείο - Εγκαταστάσεις Συσσιτίων Ιεράς Μητροπόλεως,  Δικαστικό Μέγαρο, Εφορία, Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Μερίμνησε για την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών 7 ημέρες την εβδομάδα για την πανδημία και για όλα τα επικαιροποιημένα μέτρα που λαμβάνονται, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και των social media του Δήμου, της εφαρμογής novoville  και της αποστολής δελτίων τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Προγραμμάτισε  καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας  έως και την Ανάσταση το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης να αναμεταδίδει τις Θείες Λειτουργίες του Καθεδρικού  Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως.
Προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή τέθηκε ο άνθρωπος και η κοινωνία, η διαχείριση της πανδημίας.
Προτεραιότητα  είναι να αντιμετωπίσουμε κάθε μέρα τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου που συνεχίζει να εργάζεται υπό δύσκολες συνθήκες παρέχοντας το σύνολο των υπηρεσιών του στους δημότες.
Δεν αποτελεί προτεραιότητά   η μικροπολιτική, η δημιουργία εντυπώσεων, η δημόσια αντιπαράθεση και ο διαγωνισμός ευαισθησίας στον οποίο κάποιοι αποφάσισαν, εν μέσω κρίσης, να επιδοθούν.
Ας κάνουμε όλοι μας υπομονή. Ας ελπίσουμε ότι η κρίση αυτή θα περάσει με τις ελάχιστες απώλειες και τότε θα έχουμε την ευκαιρία να αποτιμήσουμε ζημίες, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να πάρουμε αποφάσεις για να στηρίξουμε τους δημότες μας.
Τα παραπάνω αποτελούν απάντηση στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» Αθανάσιο Λιακόπουλο που δυστυχώς δεν ενημερώνεται επαρκώς και δεν γνωρίζει για όσα έχει ήδη κάνει ο Δήμος Κατερίνης και οι υπηρεσίες του υπό αντίξοες συνθήκες.
Είναι προσβλητικό και απαξιωτικό για το σύνολο των εργαζομένων όλων των υπηρεσιών του δήμου να αναφέρεται από αιρετό ότι ο Δήμος δεν στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων δημοτών του.
Γιατί οι εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται καθημερινά στη μάχη και δεν ζητούν παρά μόνον την ηθική επιβράβευση. 
Σήμερα για όλους προέχει η δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: