22 Απριλίου 2020

Τι είπε ο Τσιόδρας για το άνοιγμα σχολείων και τη χρήση μάσκας


Χαμόγελα σκορπά  η σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα, αφού δεν καταγράφηκε ούτε ένας θάνατος τον φονικό ιό το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει 121.
Ακόμα, μόλις επτά νέα κρούσματα του κοροναϊού ανακοινώθηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.408, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία στη χώρα μας.
Θετικός εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την επαναλειτουργία των σχολείων, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

«Είναι σαφές σε εμένα ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο. Ο ρόλος τους στη διασπορά και τη μετάδοση της νόσου δεν φαίνεται να είναι πολύ μεγάλος» είπε, δηλώνοντας πως προσωπικά δεν τον βρίσκει αντίθετο η επαναλειτουργία των σχολείων.

«Η κοινωνία πρέπει να ανοίξει κάποια στιγμή και από ένα μέρος της που δεν ανήκει στις ευάλωτες ομάδες που είναι τα παιδιά. Παρόλα αυτά, ανήκω σε μια επιτροπή και εκεί θα πάρουμε συνολικά τις αποφάσεις» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος, λέγοντας πως την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το ζήτημα από την Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, οι παράγοντες για την απόφαση χαλάρωσης των μέτρων στα σχολεία είναι πολλοί. «Συζητήσαμε πόσο επέδρασε το κλείσιμο των σχολείων στην όλη αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπήρξε μια επίδραση της τάξης του 15-20% χωρίς να το πει αυτό κανείς με σαφήνεια» ανέφερε.

«Θα δούμε πως το άνοιγμα των σχολείων θα επηρεάσει την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης στη χώρα μας πολύ γρήγορα» συμπλήρωσε.

Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και σήμερα στο ζήτημα για τη χρήση της μάσκας, καθώς το θέμα συζητήθηκε εκ νέου στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η επιτροπή συζήτησε σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που θα γίνεται σαν σύσταση αυτή την περίοδο και θα αφορά κλειστούς χώρους της κοινωνίας και θα γίνει έπειτα από ειδική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: