20 Απριλίου 2020

Η επόμενη μέρα στην Ελλάδα μετά το lockdown: Ποια μαγαζιά θα ανοίξουν σε 2 εβδομάδες

Από τις 4 Μαΐου εκτιμάται πως θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα, ωστόσο ο ακριβής οδικός χάρτης εξόδου από τους αυστηρούς περιορισμούς θα σχεδιαστεί σε σειρά τηλεδιασκέψεων που θα έχει ο πρωθυπουργός από την Τετάρτη 22 Απριλίου

Πάντως, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έθεσε το περίγραμμα των άρσεων, λέγοντας ότι ακολουθούμε το παράδειγμα των άλλων χωρών, αναφέροντας δύο λέξεις - «κλειδιά», απόσταση και προστασία.

Σύμφωνα με το OPEN, το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να επαναφέρει σε λειτουργία σε δύο εβδομάδες από τώρα τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα μικρά καφέ και εστιατόρια.

Λίγο νωρίτερα, υπάρχει η εισήγηση να επαναλειτουργήσουν τα υποθηκοφυλακεία, μετά τις 11 Μαΐου αναμένεται να επανέλθει στα θρανία η Γ' Λυκείου, ενώ ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Έως τα τέλη Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Από τις αρχές καλοκαιριού σχεδιάζεται να λειτουργήσουν ξανά τα πολυκαταστήματα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι πολιτιστικοί χώροι και τα μουσεία, ενώ έως τα τέλη Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν και ορισμένες μικρές, ξενοδοχειακές μονάδες.

Η σταδιακή επαναφορά σε κανονικούς ρυθμούς συνεπάγεται και αλλαγές στο ηλεκτρονικό σύστημα 13033 για τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις, είτε αυτό αφορά σε προσθαφαιρέσεις κωδικών είτε στη σταδιακή κατάργηση του συστήματος.

Πάντως, ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση επέκτασης και τον Μάιο των προστατευτικών μέτρων για την ελληνική οικονομία.

Τήρηση αποστάσεων σε παραλίες, εστιατόρια το σχέδιο για τον τουρισμό

Nα μην κάνουν από τώρα σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές καλούν τους πολίτες αξιωματούχοι πολλών χωρών. Στην Ελλάδα, αναζητείται η χρυσή τομή για να κάνουμε διακοπές, χωρίς όμως αυτό να φέρει έξαρση του κορονοϊού.

Σύμφωνε με το ρεπορτάζ του Open Tv, πολλά είναι τα σενάρια για τον τουρισμό στην πατρίδα μας: ξαπλώστρες σε απόσταση, τραπεζοκαθίσματα επίσης σε απόσταση και αφίξεις ξένων τουριστών μόνο κατόπιν διαγνωστικού τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: