15 Απριλίου 2020

Oι ΗΠΑ μετρούν νεκρούς: Θλιβερό ρεκόρ με 2.228 θανάτους σε μια μέρα

Δεν έχει προηγούμενο ο νέος σοκαριστικός απολογισμός στις ΗΠΑ. Ξεπέρασαν τους 25.000 οι νεκροί, την ώρα που ο Τραμπ για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από την καθυστέρηση της κυβέρνησής του, ανακοίνωσε ότι σταματά τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ!
Ο πιο βαρύς απολογισμός. Ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ. Οι ΗΠΑ, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, έχασαν περισσότερους από 2.200 ανθρώπους τους από τον κορονοϊό.

Ύστερα από δυο ημέρες κατά τις οποίες σημειωνόταν πτωτική τάση, οι ΗΠΑ κατέγραψαν, την Τρίτη, τον πιο βαρύ απολογισμό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ενώ ο αριθμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 είχε υποχωρήσει περίπου τους 1.500 τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα, χθες Τρίτη στις ΗΠΑ διαπιστώθηκαν 2.228 νέοι θάνατοι ως τις 20:30. Μετά τον νέο σοκαριστικό απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ έχει φτάσει στους 25.757.

Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο (2.108) είχε καταγραφεί την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

Το Σαββατοκύριακο, οι ΗΠΑ έγιναν η χώρα του κόσμου που θρηνεί τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με τον απολογισμό να γίνεται βαρύτερος από αυτούς στην Ιταλία (πάνω από 21.000 νεκροί), στην Ισπανία (πάνω από 18.000) και στη Γαλλία (πάνω από 17.500), κράτη με πολύ μικρότερους πληθυσμούς.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι επίσης η χώρα του κόσμου με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Τη Δευτέρα ξεπεράστηκε το όριο των 600.000 διαγνωσμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Έχουν γίνει περίπου 3 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις στη χώρα.

Επίκεντρο της επιδημίας στην αμερικανική επικράτεια συνεχίζει να είναι η Νέα Υόρκη, όπου πάντως μοιάζουν να επαληθεύονται οι εκτιμήσεις περί επιβράδυνσης της εξάπλωσης: οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σημειώνουν πτώση.

Η πρόβλεψη για τον αριθμό των νεκρών στις ΗΠΑ, κατά το μοντέλο στο οποίο γίνονται αναφορές συχνότερα (του Institute for Health Metrics and Evaluation, ή IHME) και το οποίο λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η κατάσταση στην Κίνα και στην Ευρώπη, είναι πως θα ανέλθουν γύρω στους 70.000 σε αυτό το πρώτο κύμα της πανδημίας

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: