13 Μαΐου 2020

Κορονοϊός: 154 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 53χρονος στο «Σωτηρία»

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό αφού πλέον στη χώρα μας οι νεκροί ανέρχονται στους 154.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έφυγε από τη ζωή ένας 53χρονος άνδρας που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο άτυχος άνδρας, φέρεται να έπασχε από υποκείμενα νοσήματα με προβλήματα στους πνεύμονες και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης (12/5) κατέληξε μια 88χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ».

Η καμπύλη θανάτων και κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ, έδωσε στη δημοσιότητα την καμπύλη εξέλιξης των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ελλάδα, 10 ημέρες μετά τη χαλάρωση των μέτρων, αναδεικνύοντας ορισμένα εξαιρετικά χρήσιμα στοιχεία.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (12/5), τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 12 Μαΐου 2020.
Οι τρεις νομοί που «αντέχουν»

Οι τρεις νομοί, στους οποίους δεν εντοπίστηκε η εντοπίστηκαν μετρημένα κρούσματα, είναι η Ευρυτανία, η Φωκίδα και τα Γρεβενά, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί:Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 18. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.744 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 152 θάνατοι.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης κατέληξε μία 88χρονη γυναίκα στο ΝΙΜIΤΣ με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι 153 συνολικά στη χώρα.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 75 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 32(65.6% άνδρες).Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Αριθμός εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα


Από το σύνολο των 2744 κρουσμάτων, 610 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1388 (50.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση .Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: