16 Μαΐου 2020

Επαναλειτουργία καταστημάτων εστίασης στις 25 Μαΐου εξετάζει η κυβέρνηση

Αίτημα προς την Υγειονομική Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στις 25 Μαΐου έχει καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα τις κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση σχεδιάζει το άνοιγμα της εστίασης υπό τον όρο ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία και η εξέλιξη της πανδημίας.

Σημειώνεται δε ότι τα έως τώρα αποτελέσματα από τη σταδιακή άρση των μέτρων είναι ενθαρρυντικά και ελπίζουν ότι θα επιτρέψουν να προχωρήσει περαιτέρω το άνοιγμα της οικονομίας.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά, σημειώνεται.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Από τις 10.30 σήμερα είναι σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, αλλά και του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Καθηγητή Σ. Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασία Ν. Χαρδαλιά, με τα θέματα του τουρισμού και της εστίασης στην ατζέντα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το πλέγμα των μέτρων ενίσχυσης του τουρισμού που σχεδιάζει η κυβέρνηση, με την προοπτική να ανοίξει τουριστικά η χώρα την 1η Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: