31 Μαΐου 2020

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο διαδικτυακό 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής είναι θεσμός που φέτος συμπληρώνει δώδεκα χρόνια ζωής, εξελίσσεται κάθε χρόνο σε μια γιορτή υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας που αναδεικνύει τις φιλότιμες προσπάθειες των μαθητών με την υποστήριξη των δασκάλων τους και του σχολείου. 
Φέτος είναι μια ιδιαίτερη συμμετοχή λόγω ότι η συμμετοχή μας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και πάντα πιστοί στο ραντεβού του Συνεδρίου. Οι εφαρμογές που παρουσίασαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού πληροφορικής Πασαλίδη Στυλιανό και την υποστήριξη του διευθυντή Τσακιρίδη Βασίλη είχαν θεματολογία που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μαθητών.  
Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Χάρης, Νίκος, Κλώντ και Ευθύμης παρουσίασαν παιχνίδια στο Scratch θαυμάσιες εφαρμογές με πίστες κλιμακούμενης δυσκολίας με γραφικά, εντολές και κινήσεις animations. Ευχαριστούμε την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και τον ΣΕΕ Σάκη Χαρίση για την υποστήριξη στο προεδρείο που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε και να παρουσιάσουμε τις εργασίες και τα προγράμματα παρουσίασης εφαρμογής παιχνιδιών των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: