14 Μαΐου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Φτάσαμε «αισίως» στο τέλος της καραντίνας. Αισίως, βέβαια, δεν μπορείς να το πεις όταν κάποιοι θρηνούν τους οικείους τους, άλλοι, οι υγειονομικοί, πέρασαν μια τεράστια δοκιμασία και άλλοι, με κατεβασμένα ρολά επαναπαύτηκαν στο αντίδωρο των 533 ευρώ.
**

Μεγάλος νικητής το σύστημα Υγείας και για να το χωνέψουν και οι πλέον δύσπεπτοι, το περίφημο ΕΣΥ που βλήθηκε πανταχόθεν από τους θιασώτες του άκρατου φιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων.
**
Μεγάλος νικητής και ο Κυριάκος που κατέρριψε τη θεωρία περί γκαντέμη αφού όλα του πήγαν δεξιά. Δίχως να αφαιρέσουμε τα εύσημα από την κυβέρνηση, αποδείχτηκε ότι στη θετική έκβαση μέχρι τώρα του κορονοϊού, συνετέλεσαν πολλοί λόγοι, ανεξάρτητα από τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας.
**
Α) Ο ιός χτύπησε κυρίως τη Δύση, τις πιο βιομηχανοποιημένες και διεθνοποιημένες χώρες και κοινωνίες.

Β) Ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης που ήταν υποχρεωτικός για όλες τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, συν Ελλάδα και Πορτογαλία, συνετέλεσε κατά την άποψη των ειδικών στην ελάχιστη εξάπλωση των κρουσμάτων (σ.σ. έχουν εμβολιαστεί οι ηλικίες μέχρι 70 ετών). Εξ ου και η καλή εικόνα ολόκληρης της βαλκανικής χερσονήσου.
**
Ένας ακόμη σημαντικός λόγος της επιτυχίας είναι ότι στη χώρα μας είναι εξαιρετικά μικρός ο αριθμός οίκων ευγηρίας και συναφών ιδρυμάτων. Απ’ ό,τι φαίνεται ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ ισχυρός στη χώρα μας και ο σεβασμός στους γηραιότερους και γενικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα υψηλός.
**
Ίσως είναι από τις λίγες φορές που στο κοινοβούλιο έπεσαν οι τόνοι και επί της ουσίας υπήρξε ομοφωνία και ενότητα, στέλνοντας το μήνυμα ότι το dna του Έλληνα είναι ανθρωποκεντρικό.
**
Δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και τη στάση της Εκκλησίας, πλην ακραίων εξαιρέσεων, που στάθηκαν στο πλευρό του Κυριάκου. Ευτυχής συγκυρία γιατί δεν είχαμε Τσίπρα, φαντασθείτε τι θα του έσερναν οι άγιοι πατέρες.
**
Το γκαντέμης τέλος. Τυχεράκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: