27 Μαΐου 2020

"ΜΑΤΙ" - Γράφει η Κατερίνα Τσαλού

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δειλά-δειλά βγήκαμε. Σαν τα σαλιγκάρια.

Τα εστιατόρια λέει δεν είχαν κόσμο σε αντίθεση με τα καφέ που είχαν περισσότερη κίνηση, πρώτη μέρα.

Γκρίνιες θα έχουμε όλο το καλοκαίρι. Κατέστη σαφές πως μείναμε πολύ καιρό μέσα και έχουμε γίνει λίγο μυγιάγγιχτοι.


Είδαμε και Μητσοτάκη να κόφτει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και να συνομιλεί με κόσμο. Εντυπωσιάστηκα. Ο πρωθυπουργός περπατάει και ρωτάει τους πολίτες αν απολαμβάνουν τον καφέ τους.

Προχωρώντας σε μία ακόμη συμβολική κίνηση, ο πρωθυπουργός σήμερα θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του μετά το lockdown και την άρση του. Προορισμός του η Θεσσαλονίκη.

Άμα αρχίσουμε τους συμβολισμούς έχουμε μια εβδομάδα δουλειά περίπου. Να πάει για πρώτη φορά να φάει σε εστιατόριο, σε γήπεδο να τρέξει, σε ξαπλώστρα για μπάνιο, σε καράβι για ταξιδάκι σε νησί.

Λίγη ώρα αργότερα τον χαρήκαμε στη Μάρα Ζαχαρέα να δίνει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον κορωνοιό.

Εκεί ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως δεν πάμε σε εκλογές.

Ήταν κατηγορηματικός. Δήλωσε ότι η κοινωνία περιβάλλει την κυβέρνηση με εμπιστοσύνη και πολιτικά είναι πιο ισχυρή από τη στιγμή κατά την οποία εξελέγη πέρσι τον Ιούλιο. Επίσης, διαθέτει 158 βουλευτές και ο μεταρρυθμιστικός πυρήνας της πολιτικής της παραμένει ο ίδιος, συνεπώς η όποια συζήτηση για κάλπες είναι «ανεύθυνη».

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, εξάλλου, είπε πως «κάποια στιγμή θα γίνει, αλλά δεν βλέπω λόγο τώρα, δεν είναι του παρόντος», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει βρει το βηματισμό της και δουλεύει καλά, ενώ τα στελέχη της έχουν δικαίωμα να δοκιμαστούν για κάποιο χρόνο.

Αυτή η εβδομάδα αφιερώνεται στα καφέ και στα εστιατόρια. Άντε να ευχαριστηθούμε την ελευθερία μας προς το παρόν….και βλέπουμε.

Καλή μας ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: