21 Μαΐου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Μάλλον πέρασε η κρίση του κορωνοϊού . Ετσι τουλάχιστον φαίνεται, το λέει ο Κυριάκος, ο Τσιόδρας, ο ΠΟΥ , με το ηθικό των Ελλήνων ακμαιότατο και τις πόρτες ανοιχτές για να υποδεχθούμε τους μισούς τουλάχιστον τουρίστες από πέρσι.

***
Ολα στα μισά θα πάνε φέτος. Τζίροι, κέρδη, απασχόληση. Στα ύψη θα πάει η ανεργία, οι ζημίες και τα χρέη αλλά ωστόσο η αγορά θα έχει επάρκεια.

***
Αυτά λένε οι καφετζούδες και οι χειρομάντισσες καθώς και ότι ο Κυριάκος θα πάει για εκλογές εκμεταλλευόμενος το sucess story του κορωνοϊού.

***
Υπάρχουν βέβαια και οι αμφισβητίες, αυτούς που τους λένε συνoμωσιολόγους και βλέπουν οράματα. Είναι μια άποψη κι αυτή. Ο κάθε νοήμων πολίτης έχει δικαίωμα να σκέφτεται, να κρίνει και να μη δέχεται ό,τι αμάσητο του σερβίρουν ο Skay και τα άλλα ευυπόληπτα παιδιά.

***
Αν η όλη ιστορία ήταν ένα πολιτικό σχέδιο θα το μάθουμε και συνήθως  γίνεται μετά από είκοσι χρόνια. Κάποια απόρρητα έγγραφα θα δημοσιευθούν από κάποιο Foreing office, έτσι για τη Δημοκρατία ρε γαμώτο.

***
Θα σχηματίσουμε βέβαια κάποια σχετική εικόνα βλέποντας ποιο φάρμακο και ποιο εμβόλιο θα επισημοποιηθεί, ποιας χώρας, ποιας εταιρείας, από που θα αγοράσουμε και πόσο θα κοστίζει, αν θα δίνει εφ' άπαξ λύση ή θα επαναλαμβάνεται κατ' έτος προς δόξαν των φαρμακευτικών. Αυτό συμβουλεύει άλλωστε η Goldman Sachs.

***
Ως τότε κρατάμε αποστάσεις απ'όλους βέβαια, φοράμε μάσκες ελληνικές και πλένετε τα χέρια σχολαστικά, όλοι βέβαια για χέρια καθαρά. Ο,τι σημαίνει αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: