14 Μαΐου 2020

Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας με τους εκπροσώπους εργαζομένων και τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας συνεχίζει τις συζητήσεις με τους φορείς του νομού δια μέσω τηλεδιασκέψεων και με τη συμμετοχή πρώην υπουργών και τομεαρχών της Κ.Ο του κόμματος.
Την Τετάρτη 13-05-2020, η τηλεδιάσκεψη έγινε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και συνταξιούχων και με την συμμετοχή της πρώην υπουργού και τομεάρχη εργασίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας  συμμετείχαν η βουλεύτρια Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, η συντονίστρια της Ν.Ε Δήμητρα Αρίσση η οποία είχε και την ευθύνη του συντονισμού της συζήτησης, ο πρώην Βουλευτής Αστέριος Καστόρης,το μέλος της Κ.Ε Γνωσούλα Χαιλατζίδου και μέλη της διευρυμένης Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας
Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρόντες ήταν: Η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης  κ.Δέσποινα Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ.Σίμος Διονυσίδης και ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ.Θεόδωρος Τσιώτσιος.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν την ανάγκη να παραταθούν άμεσα οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι οποίες λήγουν το επόμενο διάστημα, ενώ σημείωσαν ότι απαιτούνται επιπλέον μέτρα στήριξης των εποχικών εργαζομένων, η κάλυψη όσων έχουν μείνει εκτός των μέτρων της ΝΔ και η ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, που συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση των τοπικών οικονομιών και των θέσεων εργασίας.
Ακόμη αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, των σχολικών καθαριστριών, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τα ελλιπή μέτρα που έχει ανακοινώσει ως σήμερα η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης.
Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων κ.Τσιώτσιος αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι μετά μάλιστα από μια δεκαετή σχεδόν περίοδο μνημονίων που εξανέμισε τα εισοδήματά τους, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης της δημόσιας και δωρεάν υγείας.
Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη κάλυψης του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πλήττονται, αλλά και την άμεση ανάγκη στήριξης όλων των εποχικά εργαζομένων.
Η επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βρίσκει σύμφωνους τους εργαζόμενους, οι οποίοι φοβούνται ότι η ανεργία θα εκτιναχθεί σε πολύ υψηλά ποσοστά με καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία.
Είναι σαφές ότι η μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία υπήρξε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας στη χώρα μας κατά το παρελθόν, κινδυνεύει με συρρίκνωση η οποία θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.
Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με την εκ περιτροπής εργασία με τις αναιτιολόγητες απολύσεις, με την αναστολή συμβάσεων και μειώσεις μισθών μέχρι και 50% με πρόσχημα την πανδημία, με την παντελή έλλειψη ελέγχων από το ΣΕΠΕ, φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν κι αυτό οι άνθρωποι της εργασίας το αντιλαμβάνονται .
Επιπλέον, η κ. Ε.Αχτσιόγλου, η βουλεύτρια κ.Ε.Σκούφα ,καθώς και τα στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας αναφέρθηκαν στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  για τη στήριξή τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» και δεσμεύτηκαν να εμπλουτίσουν τις προτάσεις αυτές, εξειδικεύοντας τα αιτήματα των εργαζομένων.
Το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , το οποίο θα επικαιροποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, για την προστασία  όλων των εργαζομένων και ανέργων, πρέπει να αξιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό, για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση σε μη αναστρέψιμα επίπεδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας, μαζί με την βουλεύτρια του Νομού , θα βρίσκεται σε συνεχή διάλογο, με όλους τους φορείς της Πιερίας. Θα είναι συνεχώς δίπλα στους πολίτες, κάτι που είναι περισσότερο αναγκαίο στην παρούσα δύσκολη κατάσταση.
Γραφείο Τύπου ΝΟΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: