7 Μαΐου 2020

Εισαγγελική παρέμβαση για την αποφυλάκιση Σειραγάκη

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η αποφυλάκιση του παιδεραστή προπονητή Νίκου Σειραγάκη από τις φυλακές Γρεβενών, στις οποίες είχε μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια από την Τρίπολη όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 401 ετών (φυσικά το ταβάνι έκτισης ποινής είναι τα 25 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών.
Στον εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα αναμένεται να διαβιβαστούν –κατόπιν παρέμβασής– του η δικογραφία της υπόθεσης και το βούλευμα αποφυλάκισης του κατηγορουμένου, σύμφωνα με το οποίο δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τον τόπο διαμονής του –που σύμφωνα με δήλωση τουμ είναι η Θεσσαλονίκη–και υπό τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα περιοχής κατοικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξετάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής όλων των ένδικων μέσων που απαιτούνται στην υπόθεση της πρόσφατης αποφυλάκισης του παιδεραστή προπονητή.

Ο κατηγορούμενος βγήκε απ΄τη φυλακή μετά την έκδοση βουλεύματος και ενώ είχε εκτίσει μόλις 8 χρόνια και 5 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων.

Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών και οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης. Τρία χρόνια αργότερα και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ίδια ποινή, στις 22 του περασμένου Απρίλη αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών όπου είχε μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή των φυλακών Γρεβενών, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: