15 Μαΐου 2020

Ένταση στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα για τη μεταφορά ατόμων με κορονοϊό

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις για τη μεταφορά των 35 ατόμων που διαγνώστηκαν με κορονοϊό, στη δομή που έχει επιλεγεί για την απομόνωση και νοσηλεία ασθενών της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τοπικά μέσα, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι για να εμποδίσουν τη μεταφορά των 35, κάτι που για την ώρα έγινε.

Κάποιοι άναψαν στο μεταξύ φωτιές καίγοντας λάστιχα και σύμφωνα με πληροφορίες αποχώρησε το λεωφορείο της Πυροσβεστικής που θα τους μετέφερε καθώς και το αυτοκίνητο του ΕΟΔΥ που λάμβανε τα δείγματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛΑΣ για να εκτονωθεί η κατάσταση και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στην περιοχή θα μεταβούν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ μετέδωσε πως οι Ρομά αμφισβητούν τα αποτελέσματα και ότι παρουσίασαν τεστ που αποδείκνυαν ότι ήταν αρνητικοί. Σκοπό έχουν να στιγματίσουν τον οικισμό τους λένε εκπρόσωποι των Ρομά.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μικρή ομάδα ατόμων επιτέθηκε δημοσιογράφο και τον γρονθοκόπησαν.

Σημειώνεται ότι μετά τον εντοπισμό νέων κατά συρροή κρουσμάτων τμήμα της περιοχής, στην οποία κατοικούν κυρίως Ρομά, τέθηκε εκ νέου υπό αυστηρή επιτήρηση.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:

• Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5- 2020 και για 14 ημέρες. Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
• Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα 10 ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
• Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
• Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε ημέρες.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: