6 Μαΐου 2020

Έβαλαν φωτιά σε ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες στην Πέλλα

Πανικός και σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Άρνισσα Πέλλας με αφορμή τις προσπάθειες εγκατάστασης προσφύγων, ως επί το πλείστον γυναικών και παιδιών, σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Η ένταση άρχισε το απόγευμα της Τρίτης στο χωριό Παναγίτσα Πέλλας, όπου κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν από τη Σκύδρα και την Πτολεμαΐδα και έστησαν οδοφράγματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση στο ξενοδοχείο.

Άμεσα έφθασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις και τα πούλμαν που μετέφεραν τους πρόσφυγες αναχώρησαν με κατεύθυνση την Άρνισσα Πέλλας και το ξενοδοχείο «Αγνάντι». Έξω από το εν λόγω ξενοδοχείο συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι, εμποδίζοντας την εγκατάσταση των προσφύγων εκεί. Μάλιστα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, έβαλαν φωτιά σε δωμάτια, ενώ έβγαλαν μέρος των επίπλων έξω από το χώρο του ξενοδοχείου στα οποία επίσης έβαλαν φωτιά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν, σύμφωνα με το ant1news.gr, στην προσαγωγή του προέδρου της κοινότητας Νίκου Παπαγιαννίδη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης έχει τονίσει πως το πρόβλημα του μεταναστευτικού θα πρέπει σταδιακά να επωμιστεί και η ενδοχώρα. Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης έχουν αναλάβει τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Πηγή: makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: