11 Μαΐου 2020

Επιστρέφει στη φυλακή ο παιδεραστής του Ρεθύμνου

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετήχθη το Σάββατο ο επονομαζόμενος, «παιδεραστής του Ρεθύμνου», ο πρώην προπονητής μπάσκετ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε 36 ανήλικα παιδιά και πριν λίγες μέρες αποφυλακίστηκε.
Ο 56χρονος συνελήφθη μετά από εισαγγελική διάταξη για παραβίαση περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Γρεβενών.

«Είναι άδικο δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο. Για ό,τι έχω κάνει έχω εκτίσει την ποινή μου έχω τιμωρηθεί. Δεν θέλω να γυρίσω ξανά στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι να αξίζω να γυρίσω στη φυλακή. Για την αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email που απευθυνόταν στην εισαγγελία Αθηνών. Μου είπαν από τη φυλακή να επικοινωνήσω ο ίδιος με την εισαγγελία, τηλεφώνησα και η εισαγγελία μου είπε να πάω στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην εισαγγελία. Κατά τη διαδικασία ενημέρωσης με συνέλαβαν», είπε ο ίδιος στην εισαγγελέα σύμφωνα με το cretalivenews.

Η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, διέταξε την μεταγωγή του στις φυλακές των Γρεβενών, όπου, μέσα στις επόμενες μέρες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την υφ’ όρον απόλυσή του ή θα την ανακαλέσει.

Σε περίπτωση που το Δικαστικό Συμβούλιο αποφανθεί υπέρ της ανάκλησης ο 56χρονος θα επιστρέψει στις φυλακές.

Ο «παιδεραστής του Ρεθύμνου» είχε καταδικαστεί αθροιστικά σε 401 χρόνια κάθειρξης (με ανώτατο όριο κράτησης τα 20 έτη) για ασέλγεια εις βάρος 36 αγοριών - αθλητών του στο Ρέθυμνο Κρήτης. Αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, εκτίοντας 8,5 χρόνια της ποινής του και κάνοντας χρήση και των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, εξέλιξη που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών που έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του 56χρονου, υπό τους όρους της διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση εντός του δήμου Καλαμαριάς, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο ίδιος, παραβίασε τον πρώτο όρο, καθώς εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Καλαμαριάς, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: