22 Ιουνίου 2020

ΕΞΩΡΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας στις 14 – 6 – 2020)

Σαββίδης Παναγιώτης

Σε σύσκεψη αναπαραγωγής αντιδραστικών ιδεολογημάτων, εξελίχθηκε η μάζωξη φορέων του νομού μας για τον τουρισμό, αιρετών και βουλευτών, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του επιμελητηρίου κυρίου Χατζηχριστοδούλου.

Σε μια εποχή που η συγκυρία του Κορονοιού έδρασε σαν καταλύτης για να επισπευτεί η οικονομική κρίση που διαφαινόταν, κάποιοι εδώ στην Πιερία στρώνουν το έδαφος ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να αποτελέσουν τον αποδιοπομπαίο τράγο ξανά, για τα νέα δεινά που έρχονται για τον λαό αν δεν αντισταθούμε σθεναρά, από τις πολιτικές προς όφελος του συστήματος και του κεφαλαίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση αρκετοί από τους παρευρισκόμενους πλειοδότησαν με επιχειρήματα βγαλμένα από την φαρέτρα ακραίων – συντηρητικών κύκλων χαϊδεύοντας τα αυτιά ένα ακροατηρίου που προβάλλει επικίνδυνες, ανορθολογικές και ξενοφοβικές θέσεις.

Οι τοποθετήσεις πολλών, για να μην πούμε της πλειοψηφίας στην σύσκεψη, δεν ήταν καθόλου στο πνεύμα του καλέσματος του Επιμελητηρίου που έλεγε στην πρόσκληση του. «Να συζητήσουμε χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα ανθρωπιστικά μας ιδεώδη», εκτός αν το επιχείρημα «εγώ δεν κάνω μπάνιο δίπλα σε πρόσφυγες και μετανάστες ή γυναίκες που φοράνε μαντήλες», εντάσσεται στα ανθρώπινα ιδεώδη κατά των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στην σύσκεψη.

Βέβαια αν δίπλα τους είχαν δισεκατομμυριούχους άραβες με κελεμπίες και γυναίκες με μαντήλες δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να κάνουν μπάνιο μαζί. Ο φτωχός, ο κατατρεγμένος είναι το πρόβλημα και εδώ κρύβεται η υποκρισία όλων αυτών που συζητάνε στο παραπάνω πνεύμα.

Είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο σοβαρό θέμα να συζητιέται υπό το πρίσμα fake news και συνομωσιολογίας ή από την πίεση ορισμένων κύκλων που με την μέθοδο της ηλεκτρονικής «κουκούλας» στο διαδίκτυο θέλουν να σκορπίσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο αναπαράγοντας ψέματα και συκοφαντίες.

Είναι αυτοί οι κύκλοι που στοχοποιούν μέσα από το διαδίκτυο οικογένειες προσφύγων και μεταναστών με παιδιά, που τους φωτογραφίζουν όταν πάνε να κάνουν ένα μπάνιο στην θάλασσα ( λες και δεν έχουν αυτό το δικαίωμα) και τους παρουσιάζουν σαν κοινούς εγκληματίες, που ήρθαν εδώ να ζουν παρασιτικά εις βάρος του Ελληνικού λαού, υπηρετώντας ένα σχέδιο αλλοίωσης του θρησκευτικού και πολιτιστικού στοιχείου της χώρας μας.

Το αποπροσανατολιστικό αυτό αφήγημα μεθοδεύεται σε παγκόσμια κλίμακα για να φτιαχτούν ψεύτικα δίπολα όπως το κοσμοπολιτισμός – ευρωσκεπτικισμός ή παγκοσμιοποίηση – αντιπαγκοσμιοποιήση, που θα λειτουργούν σαν αμορτισέρ εκτόνωσης των λαών από τις αντιλαϊκές πολιτικές διαχείρισης υπέρ του κεφαλαίου και θα αφήνουν ανέγγιχτο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας.

Εκεί αποσκοπούν οι διάφοροι συνομωσιολόγοι και πατριώτες μιας χρήσεως που αυτοαναγορεύονται και ως «αντισυστημικοί» για να γίνονται πιο ελκυστικοί στους λαούς.

Αναπαράγουν πολυποίκιλα σενάρια όπως αυτά του εποικισμού, της αλλοίωσης, του Σόρος, κτλ, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο εμπόδια στην ριζοσπαστικοποίηση και την χειραφέτηση των λαών από την αστική πολιτική και αστική ιδεολογία και από την πάλη για την ανατροπή του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της φτώχειας, της ανασφάλειας και των ξεριζωμένων.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι που έφυγαν από τις πατρογονικές εστίες τους εξαιτίας των πολέμων (ακήρυχτων και κηρυγμένων) εξαιτίας της αφόρητης φτώχειας και δυστυχίας.

Είναι πρώτα από όλα θύματα από αυτούς που μοιράζουν τον κόσμο με βάση τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, σχέδια για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους όπως και για τον δρόμο μεταφοράς εμπορευμάτων.

Θύματα της στρατηγικής των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κυρίως των βασικών ιμπεριαλιστικών κέντρων όπως ΗΠΑ – ΕΕ - Ρωσία - Κίνα που ανταγωνίζονται για την οικονομική και πολιτική κυριαρχία σπρώχνοντας συνεχώς τους λαούς στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανασφάλεια.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα ύστερα από την απαράδεκτη συμφωνία με ΕΕ και Τουρκία που συμφώνησαν όλα τα κόμματα του αστικού τόξου και μετέτρεψαν την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών θέλουν να φύγουν από εδώ γιατί και αυτοί οι άνθρωποι όπως όλοι έχουν όνειρα και δικαίωμα να συνεχίσουν την ζωή τους.

Γιατί και αυτοί ήταν επιστήμονες, δάσκαλοι, καθηγητές, έμποροι, μισθωτοί εργαζόμενοι, αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι, που τα έχασαν όλα κάτω από τα συντρίμμια των πολέμων ή την πολιτικοκοινωνική αστάθεια που επικρατεί σε πολλές χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Είναι υποκρισία να μιλάς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες άμα δεν πάρεις υπόψη όλα τα παραπάνω.

Είναι υποκρισία να μιλάς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αν δεν καταγγείλεις τις ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων της χώρας μας και την συμμέτοχη της για λογαριασμό της αστικής τάξης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, με σκοπό να καρπωθεί κάποιο κομμάτι από την αναδιανομή της ενεργειακής πίττας και συνολικότερα να αποσπάσει μερίδια κερδών, βουτηγμένα στο αίμα και τον ξεριζωμό των λαών.

Αλλιώς το μόνο που κάνεις είναι να κουβαλάς νερό στο μύλο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ή να ικανοποιείς ένα ακροατήριο συντηρητικών αντανακλαστικών για ψηφοθηρικούς λόγους.

Γιατί κάτι τέτοιο έγινε στην σύσκεψη του Επιμελητηρίου και το μαρτυρούν οι ρηχές τοποθετήσεις των περισσότερων παρευρισκομένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: