26 Ιουνίου 2020

Γλασκώβη: Επίθεση με μαχαίρι – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Γλασκώβης, μετά από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι κατά πολιτών, στην είσοδο ξενοδοχείου, όπου -σύμφωνα με αναφορές του Guardian- διαμένουν αιτούντες άσυλο. Στο σημείο έσπευσαν περισσότερα από 20 περιπολικά και ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με τη Scottish Sun, υπάρχουν αναφορές για τρεις νεκρούς. Επίσης, όπως μεταδίδει το BBC, τρεις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης από αστυνομικά πυρά, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η τοπική Αστυνομία, που ανακοίνωσε ότι έξι άνθρωποι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα, ανάμεσα τους κι ένας αστυνομικός/
Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Twitter δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο Park In της κεντρικής οδού West George, φωνάζοντας στον κόσμο που ήταν μέσα να βγει έξω με τα χέρια ψηλά.«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή περιστατικό στη Γουέστ Τζορτζ Στριτ στη Γλασκώβη», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. «Ο δρόμος έχει αποκλειστεί και οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν αυτή τη στιγμή την περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν τουλάχιστον τρεις τραυματίες με αίματα να δέχονται τις πρώτες βοήθειες. Η πρώτη δήλωση της τοπικής αστυνομίας κάνει λόγο για «σοβαρό περιστατικό» αλλά και για «κατάσταση υπό έλεγχο», χωρίς να συντρέχει αυτή τη στιγμή κίνδυνος για την ασφάλεια του κοινού.
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «οι αναφορές από το κέντρο της Γκλασκώβης είναι φοβερές. Οι σκέψεις μου βρίσκονται με όλους όσοι σχετίζονται με το περιστατικό». Η ίδια ζητεί από τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.


flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: