12 Ιουνίου 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα η πληρωμή του - Οι δικαιούχοι και τα ποσά


Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ στους δικαιούχους και το οποίο αφορά στην αναστολή εργασίας για τον Μάιο.


Συγκεκριμένα αφορά σε όλες τις κατηγορίες των μισθωτών σε επιχειρήσεις που παρέμειναν σε παράταση αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), εξαιτίας του κορονοϊού. Επίδομα ανάλογα με τις ημέρες που δεν εργάστηκαν, θα λάβουν και όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν μέσα στον μήνα. Το επίδομα ειδικού σκοπού δικαιούνται τόσο οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο όσο και οι μισθωτοί εταιρειών που επαναλειτούργησαν μέσα στον μήνα. Συγκεκριμένα, το επίδομα θα λάβουν:

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή.
Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που η επαναλειτουργία τους ξεκίνησε μέσα στον μήνα Μάιο, δικαιούνται να λάβουν το επίδομα ανάλογα με τις ημέρες που η επιχείρηση παρέμενε κλειστή.

Αναλυτικά:
Με επαναλειτουργία στις 4 Μαΐου θα πάρουν 53 ευρώ.
Με επαναλειτουργία στις 11 Μαΐου θα πάρουν 180 ευρώ.
Με επαναλειτουργία στις 25 Μαΐου θα πάρουν 432 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: