11 Ιουνίου 2020

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600.000 ευρώ ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Κ. Κουκοδήμος

Ύψους 600.000 ευρώ είναι το ποσό της α’ δόσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που έλαβε ο Δήμος Κατερίνης για την κάλυψη αυξημένων αναγκών που προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη 10/6/2020.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
Όπως ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος, «εμείς, όπως και όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα, σηκώσαμε ένα τεράστιο βάρος σε όλα τα επίπεδα κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Από τα 600.000 ευρώ που λάβαμε, θα δώσουμε ένα ποσό τής τάξεως των 60.000 ευρώ στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δ.Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ), διότι αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αφού πρέπει να πληρώσει αρκετούς πιστωτές, ενοίκια, ανθρώπους που συνεχίζουν να δίνουν και να πιστώνουν τον οργανισμό αυτόν, χωρίς όμως ο οργανισμός να έχει τη δυνατότητα να τους αποπληρώσει».
Επίσης, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Δήμαρχος, «θα έρθει και δεύτερη δόση για τον κορωνοϊό, περίπου άλλες 600.000 ευρώ, για να καλύψουμε διάφορες ανάγκες, για να καλύψουμε θέματα βασικά τού προϋπολογισμού. Θα κρατήσουμε και ένα ποσό για μισθοδοσία αλλά και για οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες προκύψουν στη διάρκεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκοδήμος.
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Επιπλέον, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στους οκτώ μήνες, στον «πραγματικό αγώνα δρόμου» όπως είπε, προκειμένου να κλείσει μια σοβαρή εκκρεμότητα που υπήρχε εδώ και χρόνια σχετικά με την ετοιμόρροπη και επικίνδυνη προβλήτα στην Παραλία. «Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες, λεπτομέρειες του έργου ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα», ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος και πρόσθεσε λέγοντας: «Να ξέρετε ότι θα κάνουμε και μια καινούργια μελέτη για την προβλήτα, θα ζητήσουμε την επέκτασή της, διότι μας δίνεται και αυτή η δυνατότητα. Θα τη μεγαλώσουμε κι άλλο για να την κάνουμε μια πιο μόνιμη κατασκευή», σημείωσε.
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι έχει κατατεθεί αίτημα στο Υπουργείο Μεταφορών για χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε ασφαλτοστρώσεις.
260.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Επιπλέον, ανακοίνωσε η ΔΕΥΑ Κατερίνης θα υλοποιήσει έργο 260.000 ευρώ με σκοπό τη σύνδεση καταστημάτων της αριστερής πλευράς της Παραλίας με τον βιολογικό. Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί «στο πλαίσιο μελέτης για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος στο παραλιακό μέτωπο», δήλωσε ο κ. Δήμαρχος.
Μιλώντας επίσης για την προσπάθεια που κάνει ως Δήμαρχος προκειμένου να εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδοτήσεις για τον Δ.Κατερίνης, ανακοίνωσε στους δημοτικούς συμβούλους ότι θα έχει συναντήσεις με διαφόρους υπουργούς στην Αθήνα, ώστε να ωφεληθεί οικονομικά ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ, καταθέτοντας βέβαια σχετικά αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Πάντως, ο Δήμαρχος Κατερίνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τουριστική προβολή του Δήμου. «Ήδη έχουμε ένα προ εγκεκριμένο ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ για την τουριστική προβολή του Δ.Κατερίνης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό σε συνεργασία πάντα με τους τουριστικούς φορείς της περιοχής», ανέφερε, αρχικά.
Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι «θα υλοποιηθούν δράσεις προβολής και δημοσιότητας για τον εσωτερικό τουρισμό σε α’ φάση ενώ σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς της περιοχής στέλνουμε ενημερωτικό υλικό στα mails  προξενείων, γραφείων τουρισμού, συνεργατών κ.ά. φορέων». Διαβεβαίωσε δε ότι στην τουριστική προβολή του Δήμου βοηθά και το γεγονός ότι η Κατερίνη (και ευρύτερα η Πιερία) «είμαστε ασφαλής τουριστικός προορισμός», όπως είπε χαρακτηριστικά.
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Γ.ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ: «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑ»
Αναφερόμενος ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιώργος Νταντάμης στο ζήτημα της τουριστικής προβολής ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αυτό που θέλουμε να προβάλλουμε είναι η καλή ποιότητα με ασφάλεια στον Δ.Κατερίνης για τους επισκέπτες. Ξεκινήσαμε, πλέον, επαφές με Μέσα Ενημέρωσης στην Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία. Θα έχουμε διαφημίσεις σε έντυπα με κεντρική αναφορά από Αθήνα, π.χ. στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», στο περιοδικό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ». Θα έχουμε διαφημίσεις σε Νομούς της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, γιατί όχι και της Ανατολικής Μακεδονίας.
Τα πλεονεκτήματα του Δ.Κατερίνης είναι η εύκολη επισκεψιμότητα μέσω του εθνικού οδικού δικτύου χωρίς να χρειάζονται αεροπλάνα και βαπόρια για να πλησιάσει κάποιος εδώ. Είμαστε σε συνεχή επαφή με όλους τούς φορείς που εμπλέκονται στον τουρισμό. Είναι σημαντικό το έργο της επιτροπής τουρισμού του Δ.Κατερίνης.
Λόγω υγειονομικής κρίσης ανατράπηκαν ή πάγωσαν πολλοί σχεδιασμοί. Δεν γνωρίζουμε καν αν θα λειτουργήσουν οι τουριστικές εκθέσεις. Κάθε μέρα περιμένουμε αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης της κυβέρνησης για να εναρμονιζόμαστε σ’ αυτά που αποφασίζονται. Υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας. Το βέβαιο είναι ότι η σημερινή κρίση θα πρέπει να αξιοποιηθεί από εμάς ως μία ευκαιρία για το καλύτερο αύριο και το μέλλον του τουρισμού στον Δ.Κατερίνης και στην Πιερία ευρύτερα», σημείωσε.
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού αναφέρθηκε στην επίδραση, θετική ή αρνητική, που έχει η στάση του ανθρώπου προς το περιβάλλον σε σχέση με τον τουρισμό.
«Συμπληρωματικά θα ήθελα να σας πω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό χωρίς να έχουμε εξασφαλισμένο ένα υγιές περιβάλλον. Σε μια εποχή όπου ο κορωνοϊός σάρωσε τα πάντα και κυρίως τον οικονομικό τομέα, την ίδια ώρα εμείς οι ίδιοι δεν είναι δυνατόν να μη φροντίζουμε το περιβάλλον μας.
Την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της ημέρας περιβάλλοντος, πήραμε την πρωτοβουλία, πρώτα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, δίπλα μας και οι εκπρόσωποι του τοπικού τύπου, να επισκεφθούμε τον βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑ Κατερίνης για να δούμε όλοι μας την ποιότητα εργασιών που παρέχουμε στον βιολογικό σταθμό Κατερίνης. Και εδώ θα πρέπει να συγχαρούμε τη ΔΕΥΑ Κατερίνης και τα στελέχη της για το αποτέλεσμα που παράγουν», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: