23 Ιουνίου 2020

BlackRock: «Ψηφίζει» Ευρώπη ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο – Ετοιμάζεται για επενδύσεις

Η Ευρωζώνη έκανε τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό με την BlackRock να ετοιμάζεται για επενδύσεις στην Ευρώπη.
Ο ερευνητικός βραχίονας του μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων παγκοσμίως, η BlackRock ανέφερε ότι δύο παράγοντες θα στηρίξουν την ευρωπαϊκή οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές τους επόμενους μήνες. Η επιτυχία στον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 και ενδείξεις ανάκαμψης της δραστηριότητας όσον αφορά τα καταστήματα και τα ταξίδια σημαίνει ότι «θα μπορούσαμε να δούμε τον ρυθμό ανάκαμψης στο δεύτερο εξάμηνο να είναι υψηλότερος σε σχέση με άλλες περιοχές, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ».

Το fund ανέφερε ότι το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης, ύψους 750 δισ. ευρώ, είναι επίσης ένα «καθοριστικής σημασίας σημείο καμπής» και θα δημιουργήσει, για πρώτη φορά, ένα κοινό ευρωπαϊκό στοιχείο ενεργητικού σημαντικού μεγέθους. «Κατά συνέπεια, διατηρούμε τη θέση μας για υψηλές επενδύσεις (overweight) στα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας της Ευρώπης και εξετάζουμε μία αναβάθμιση για τις ευρωπαϊκές μετοχές», σημείωσαν οι επικεφαλής αναλυτές του επενδυτικού βραχίονα της BlackRock σε εβδομαδιαία έκθεσή τους.


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: