12 Ιουνίου 2020

Συνέντευξη Κ. Φιλοκώστα για το περιστατικό επίθεσης σκύλου σε δημότη: «Άμεση η κινητοποίηση του συνεργείου περισυλλογής ζώων του Δήμου»

«Άμεση ήταν επέμβαση του συνεργείου περισυλλογής ζώων του Δήμου Κατερίνης μόλις ενημερώθηκε η υπηρεσία από την Αστυνομία», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Υπεύθυνος για τα Αδέσποτα Ζώα, Κώστας Φιλοκώστας στην εκπομπή «Εδώ Μιλάς Εσύ», του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, που παρουσιάζουν η Χριστίνα Σιδηροπούλου και ο Χάρης Εγγονίδης.

Ο κ. Φιλοκώστας ενημέρωσε για το περιστατικό επίθεσης σκύλου σε Δημότη Κατερίνης, το βράδυ της Πέμπτης, στον πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας, στο ύψος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης. Άμεσα έσπευσαν το ΕΚΑΒ και η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης. Η υπηρεσία του Δήμου έλεγξε το τσιπ του σκύλου και διαπίστωσε ότι πρόκειται για δεσποζόμενο ζώο, το οποίο περισύλλεξε και κατόπιν ειδοποίησε τους ιδιοκτήτες του. «Ο συνδημότης μας είναι καλά, έχει βγει από το νοσοκομείο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το πρωί της Παρασκευής έκανα παράσταση και στην Αστυνομία», σημείωσε ο κ. Φιλοκώστας.
Ο Αντιδήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στην όλη κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα και την κείμενη νομοθεσία τονίζοντας ότι «είναι υπαρκτό το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Επεξεργαζόμαστε κάποιες ενέργειες για να απαλύνουμε την κατάσταση. Θα ήθελα όμως οι συνδημότες μας να γνωρίζουν ότι τους νόμους για τα αδέσποτα τους νομοθετούν άλλοι. Ο Δήμος είναι μια διαχειριστική αρχή. Προσπαθούμε μέσα στα πλαίσια που μας δίνουν να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας για να υπάρχει αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων».
Η συνέντευξη δόθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: