5 Ιουνίου 2020

Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης - Αστέριου Μπουσνάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για να μας ευαισθητοποιεί και να μας υπενθυμίζει την υποχρέωση να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον αφού από αυτό εξαρτάται η ζωή όλων μας.

Στην χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο το υδάτινο περιβάλλον αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα όπως η ρύπανση των επιφανειακών και υπόγειων νερών από διάφορες χρήσεις και υπεραντλήσεις με σοβαρό κίνδυνο εξάντλησης των αποθεμάτων. Για αυτό είναι υποχρέωση μας η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών για τους υδάτινους πόρους και η διαμόρφωση περιβαλλοντικής κουλτούρας, η προστασία του νερού ως ευαίσθητου πόρου, η προσέγγιση του ελέγχου στην αιτία της ρύπανσης και η εφαρμογή της αρχής Ο ρυπαίνων πληρώνει.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τονίζει ότι το περιβάλλον είναι βασικοί συντελεστές της βιώσιμης ανάπτυξης που αλληλεπιδρά με την κοινωνία και την οικονομία. Άρα η υποβάθμιση και επιδείνωση του περιβάλλοντος επιβραδύνει την βιώσιμη ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχουν οι τοπικές μας κοινωνίες.

Οι Δ.Ε.Υ.Α ιδρυθήκαν και λειτουργούν με ανταποδοτικότητα ως δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αφού προστατεύουν και αναβαθμίζουν το περιβάλλον της χώρας μας με τα δίκτυα αποχέτευσης και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων που έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν.

Στην πρόσφατη πανδημία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής μάχης και ανταποκρίθηκαν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα στην υποχρέωση τους για προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. «Η διαφύλαξη της Δημόσιας και Δημοτικής διαχείρισης του νερού ως προϋπόθεσης για την προστασία του περιβάλλοντος της χώρας μας είναι καθήκον της Πολιτείας αλλά και όλων των πολιτών της χώρας μας».
ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΠΟΥΣΝΑΚΗ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ Δ.Ε.Υ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: