10 Ιουνίου 2020

Δήμος Κατερίνης - ΟΠΠΑΠ: Φυσικό αέριο στο Β’ ΔΑΚ

- Εντός του καλοκαιριού η έναρξη εργασιών σύνδεσης
- Εξοικονόμηση ενέργειας & μείωση κόστους λειτουργίας

Την αισθητή μείωση του λειτουργικού κόστους του Κολυμβητηρίου, του Κλειστού Γυμναστηρίου, καθώς και του συνόλου των εγκαταστάσεων του Β΄ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης, αναμένεται να εξασφαλίσει η σύνδεση των συγκεκριμένων κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Για το καθοριστικής ενεργειακής σημασίας για τον ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης έργο, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού, έγινε χθες αυτοψία στο Β’ ΔΑΚ, από εκπροσώπους της  Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α) ΔΕΔΑ, παρουσία του προέδρου του Οργανισμού Νικόλαου Τσιαμπέρα και υπηρεσιακών παραγόντων.
Κώστας Κουκοδήμος: «Ψηλά στις προτεραιότητές μας η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση των δημοτικών κτιρίων»
Ιδιαίτερα σημαντική, χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η εξοικονόμηση ενέργειας, και η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση των δημοτικών κτιρίων, είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας. Ξεκινάμε λοιπόν την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων από το Β’ ΔΑΚ. Άμεση προτεραιότητα για τον  Δήμο Κατερίνης είναι επίσης η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου των Σχολικών Μονάδων, καθώς και άλλων Δημοτικών Κτιρίων, γεγονός που θα σημάνει αφενός μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ θα αποτελέσει μία απτή πρωτοβουλία σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς  πρόκειται για «πράσινο» καύσιμο σε σχέση με τα λοιπά συμβατικά καύσιμα. Υπενθυμίζω ότι η Κατερίνη εντάσσεται στο πρώτο πλάνο σχεδιασμού για τις συνδέσεις καταναλωτών και την επέκταση του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου και προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος μας παρείχε και θα παρέχει κάθε διευκόλυνση για την υλοποίηση του έργου».

Νίκος Τσιαμπέρας: «Μετά το Β’ ΔΑΚ οι παιδικοί σταθμοί»
«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της διοίκησης του Οργανισμού, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων ευθύνης του ΟΠΠΑΠ με επίκεντρο το Β’ ΔΑΚ υπήρξε ένα προσωπικό στοίχημα, που δρομολογείται. Μετά από πολύμηνες προσπάθειες και αφού ξεπεράστηκαν χρονίζοντα γραφειοκρατικά κ.α. ζητήματα εκπονήσαμε και υποβλήθηκε η μελέτη σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η ΔΕΔΑ, ενώ είχαμε μία εποικοδομητική συνεργασία στη διάρκεια αυτοψίας στους χώρους του Β’ ΔΑΚ, με εκπροσώπους της από την Αθήνα. Οι εργασίες σύνδεσης με το φυσικό αέριο των ενεργοβόρων κτιριακών μονάδων όπως αυτά του Κλειστού Γυμναστηρίου, του βοηθητικού Κλειστού Γυμναστηρίου και κυρίως του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Η τροφοδότηση με Φυσικό Αέριο όλων των εγκαταστάσεων του Β΄ΔΑΚ θα σημάνει την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 40% και τη μείωση του κόστους λειτουργίας σε τουλάχιστον 50%, καθώς το φυσικό αέριο ως εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης θα μπορεί να προσφέρει, θέρμανση με οικονομικότερο τρόπο» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Νίκος Τσιαμπέρας, ο οποίος τονίζει ότι: «Στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης της λειτουργίας των παιδικών σταθμών της πόλης εντάσσεται και η ολοκλήρωση της προετοιμασίας σύνδεσης με το φυσικό αέριο σε πρώτη φάση τριών παιδικών σταθμών (1ος Παιδικός Σταθμός Ιάσωνος & Ιερομονάχου, 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός 19ης Μαΐου, 4ος Παιδικός Σταθμός – Κρέσνας 35), που εδρεύουν σε δρόμους από τους οποίους διέρχεται το υφιστάμενο Δίκτυο Διανομής».
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια της συνάντησης του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α) Μάριο Τσάκα άμεσα εφικτή καθίσταται η σύνδεση οικιακών και εμπορικών καταναλωτών (επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταστήματα, δημόσια κτίρια κ.λ.π.) στο δίκτυο φυσικού αερίου, όπως αυτό απεικονίζεται με πράσινο χρώμα στο χάρτη, καθώς και στον παρακάτω αναλυτικό πίνακα των οδών.
Παράλληλα, εντός του τρέχοντος έτους οι λοιποί δυνητικοί καταναλωτές που βρίσκονται εκτός του υφιστάμενου δικτύου θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών επέκτασης του δικτύου, τον Σεπτέμβριο 2020.
Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία σύνδεσης, καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι καταναλωτές μπορούν αφενός να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.deda.gr και αφετέρου να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημάρχου Κατερίνης (κα Στέλλα Μουζούρη – ισόγειο Δημαρχείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: