13 Ιουνίου 2020

Πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας

Πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη, σε Αργολίδα, Ζάκυνθο, Ηλεία, Κεφαλονιά, Άγιο Όρος και Ασπρόπυργο, με δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή τους.

Σχεδόν όλα τα μέτωπα δεν απειλούνται κατοικίες, ενώ στα περισσότερα η εικόνα που δίνει η πυροσβεστική είναι «καλή».

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (Σάββατο) το απόγευμα σε σε δασική έκταση στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου. Η φωτιά εξελίσσεται κυρίως σε δασική βλάστηση, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Κοντά στην περιοχή που καίει η πυρκαγιά δεν υπάρχει οικισμός, αλλά διάσπαρτες οικίες, οι οποίος μέχρι στιγμής δεν απειλούνται. Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 4 Α/Φ.

Επίσης, άλλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην Παλική Κεφαλονιάς (όπου επιχειρούν 19 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 PZL).

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας (33 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 Α/Φ), όπως και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετροθάλασσα του δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς στην Αργολίδα έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες, όμως δεν απειλήθηκαν από τις φλόγες.

Επίσης, δάσος από πεύκα και πουρνάρια κατακαίει για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, στον κόλπο Αράπης, στο βόρειο ακρωτήριο του Αγίου Όρους, απέναντι από τα Νέα Ρόδα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της εστίας καταγράφεται καλύτερη το πρωί του Σαββάτου. Η φωτιά είναι σε απόσταση ασφαλείας από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χιλανδαρίου.

Στο σημείο επιχειρούν από το πρωί με ρίψεις νερού, δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, ενώ παραμένουν οι 59 πυροσβέστες, τα 20 οχήματα και οι τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, στο σημείο βρίσκονται δύο μπουλντόζες και ένας εκφορτωτής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμβάλουν στο έργο δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στον Ασπρόπυργο και ειδικότερα σε περιοχή με ξερά χόρτα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο ύψος της χωματερής. Αντίθετα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή «Πουρνάρια» στον Ασπρόπυργο και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: