13 Ιουνίου 2020

Πώς βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της 10χρονης Μαρκέλλας, στους ανθρώπους που την εντόπισαν έξω από ένα πρατήριο υγρό καυσίμων στη Θεσσαλονίκη. «Θέλω να πάω σπίτι μου», είπε η κοπέλα με τρεμάμενη φωνή στον Γιώργο Οικονόμου που την εντόπισε και κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει. 


Ο κ. Οικονόμου είδε το κορίτσι να περπατάει μόνο στο δρόμο, ταλαιπωρημένο και εξουθενωμένο, με μία σχολική τσάντα στην πλάτη και αμέσως υποψιάστηκε πως το παιδί είναι ασυνόδευτο και χρειάζεται βοήθεια. Την πλησίασε και αναρωτήθηκε τί του θυμίζει. Όταν ρώτησε το όνομά της, η 10χρονη του απάντησε «Μαρκέλλα» και εκείνος θυμήθηκε την εξαφάνιση, καθώς είχε συγκρατήσει το όνομα.
Σύμφωνα, με την κυρία Κατερίνα Σεραφημίδου που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της όταν εντοπίστηκε στο πρατήριο «η κοπέλα έκλαιγε συνεχώς και ζητούσε τη μαμά της. Ήμουν μαζί της συνέχεια για να την ηρεμήσω. Τη ρώτησα τι της είχε συμβεί. "Με πήρε μια γυναίκα και μετά μου έβαλε χειροπέδες. Με πείραξαν... Πονάω, θέλω τη μαμά μου"», είπε η μάρτυρας στο thestival.gr
«Μαρκέλλα, έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά»
Το κορίτσι, που αγνοούνταν από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη. Στη συνέχεια, διακομίστηκε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις. Είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο δείχνει πολύ ταλαιπωρημένη και εξαντλημένη.
Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία αναζητούσε το κοριτσάκι από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, αφού η 10χρονη δεν επέστρεψε στο σπίτι της μετά το σχολείο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της μητέρας της, ένας συμμαθητής της Μαρκέλλας, που ήταν μαζί της μετά το σχόλασμα, ανέφερε ότι τη μικρή προσέγγισε μία άγνωστη γυναίκα, η οποία φώναξε τη 10χρονη με το όνομά της.
Εν τω μεταξύ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η άγνωστη που προσέγγισε τη μικρή την κάλεσε κοντά της λέγοντας: «Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρκέλλα, μετά το τελευταίο κουδούνι του σχολείου έφυγε από το πλαϊνό μέρος του σχολείου και επέστρεφε σπίτι της μαζί με έναν συμμαθητή της. Ο συμμαθητής της κατευθύνθηκε προς το σπίτι του, ενώ και η μικρή Μαρκέλλα συνέχισε. Τότε την πλησίασε μια κυρία που τη φώναξε με το μικρό της όνομα, στο στενό της οδούς Καισαρείας (αριθμός 38) στην περιοχή της Τούμπας. «Μαρκέλλα, έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά» φώναξε η άγνωστη κυρία και η μαθήτρια την πλησίασε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εξαφανίστηκε μαζί με την κυρία και δεν γύρισε ποτέ σπίτι» είπε η μητέρα της μικρής μαθήτριας.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης Μαρκέλλας στις 11/6/2020, βραδινές ώρες, και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.
Η εξαφάνισή της, που απασχόλησε το πανελλήνιο, προκάλεσε την κινητοποίηση και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που ενεργοποίησε επείγουσα ανακοίνωσή αναζήτησης της μαθήτριας του Δημοτικού. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τις Αρχές, συμμετείχε πλήθος εθελοντών ενώ η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: