15 Ιουνίου 2020

Έλσα Σταματίου: Ένας χαμένος χρόνος για τη συνοικία του Σταθμού, παραμένει το πρόβλημα της υπογειοποίησης - Οι προτάσεις μας

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις περσινές δημοτικές εκλογές παρατηρούμε ότι δυστυχώς η συνοικία του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην Κατερίνη παραμένη ουσιαστικά παρατημένη. Χάθηκε ένας χρόνος, χωρίς να έχει γίνει τίποτε από όσα χρειάζονται οι σταθμιώτες, τίποτε από όσα τους υποσχέθηκε προεκλογική η σημερινή δημοτική διοίκηση, παρά μόνο ελάχιστες μικρο-παρεμβάσεις.

Ένα από τα προβλήματα: Η υπόγεια διάβαση παραμένει παραδομένη στο έλεος του Θεού

Ειδικά στο θέμα της υπογειοποίησης, το πρόβλημα παραμένει αμετάβλητο: Έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, στέκι τοξικομανών, δεν έχει επαρκή φωτισμό, ούτε καν καλό οδόστρωμα.

Τα φρεάτια της υπόγειας διάβασης έχουν υποστεί καθίζηση και οι οδηγοί προσπαθούν να τα αποφύγουν μπαίνοντας στην αντίθετη λωρίδα με κίνδυνο ατυχήματος. Κακοτεχνίες που μπορεί να στοιχίσουν ζωές. Συντήρηση ουσιαστικά δεν υφίσταται.

Το σημείο δείχνει βομβαρδισμένο, και ας περνάνε από εκεί καθημερινά δεκάδες πολίτες, γονείς και μικρά παιδιά. (Δεν γίνεται λόγος για ΑμΕΑ, γονείς με παιδιά κλπ. Δεν έχει γίνει σοβαρή πρόβλεψη για τη σωστή κίνησή τους στην πόλη, από την Κατερίνη προς το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας.

Η κατάσταση με τα ποδήλατα είναι εξαιρετικά προβληματική: Σύμφωνα με σχετική πινακίδα εκεί, οι ποδηλάτες απαγορεύεται να διασχίσουν την υπόγεια διάβαση. Αν κάποιος θέλει να περάσει τη σιδηροδρομική γραμμή με το ποδήλατό του, είτε θα πρέπει να κατέβει τα σκαλοπάτια, είτε να επιλέξει τη διαδρομή από τη γέφυρα που καταλήγει στην Περίσταση και έχει «ερωτηματικά λειτουργικότητας». Σήμερα στην πράξη τα ποδήλατα απλώς περνάνε από την υπόγεια διάβαση και ελοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος, χωρις να υπάρχει παρέμβαση του Δήμου ή αστυνόμευση του σημείου.

(Για το πρόβλημα με τα ποδήλατα, αξίζει να επισημανθεί ότι ο σύλλογος Ποδηλατική Απόδραση πρότεινε να δοθεί λύση με ειδική ράγα χαμηλού κόστους, έτσι ώστε να προστατευθούν οι ποδηλάτες, αλλά και οι οδηγοί.

Οι λύσεις που προτείνουμε

Χρόνος υπάρχει ακόμη για τη δημοτική αρχή για να διορθώσει τα πολλά προβλήματα του Σταθμού και να προχωρήσει όλα όσα έλεγε για συνολική αναβάθμιση της περιοχής, μουσεία κλπ. Εμείς σε πρώτη φάση προτείνουμε για την υπογειοποίηση:

- Αποκατάσταση κατεστραμμένων λαμπτήρων και μαρμάρων
- Συνεχής καθαριότητα
- Τοποθέτηση καμερών ασφαλείας για την προστασία της δημοτικής περιουσίας
- Έναρξη διαλόγου με τους κατοίκους για να βρούμε την καλύτερη λύση για τους πεζούς και τα ποδήλατα (εναέρια γέφυρα;)
- Πρόταση προς τον ΟΣΕ να πάρει ο Δήμος το κτήριο που σήμερα ρημάζει, με σκοπό να το παραχωρήσει σε κάποιον σύλλογο και να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μόνιμη, καθημερινή παρουσία ατόμων εκεί.

Στη διάθεσή σας, για να στηρίξουμε έμπρακτα τους σταθμιώτες

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα. Είμαστε στη διάθεσή σας για να στηρίξουμε τα έργα σε κάθε συνοικία του Δήμου μας, ειδικά όταν αυτά δεν κοστίζουν τίποτε, ή ελάχιστα ποσά.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για το τι σκοπεύετε να κάνετε στη συνοικία του Σταθμού. Θα είμαστε εδώ και θα σας στηρίξουμε αν υλοποιήσετε τα έργα που απαιτούνται. Αν όχι, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, για να ακουστεί η φωνή των συνδημοτών μας.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Έλσα Σταματίου
Στέλεχος του Δημοτικού Συνδυασμού 
«Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: