19 Ιουνίου 2020

Η ανάπτυξη του Οινοτουρισμού - Δρόμων του Κρασιού στην ατζέντα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα του Δήμου Κατερίνης που συνδέονται με την ανάδειξη του οινοτουρισμού και οι συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν βρέθηκαν στο προσκήνιο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δ. Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, με τους οινοπαραγωγούς της περιοχής, την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Στο τραπέζι της συζήτησης κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για την ανάπτυξη και προβολή των Δρόμων του Κρασιού - Οινοτουρισμού του Δήμου Κατερίνης. Πρόκειται για μια δυναμική εναλλακτική μορφή τουρισμού όπου δίνεται η ευκαιρία στον ταξιδιώτη  να γνωρίσει τον τόπο και τις παραδόσεις μας μέσα από τα οινοποιία της περιοχής μας, μια – κατά κοινή ομολογία – μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη.
«Οι αξέχαστες διαδρομές στους κατάφυτους αμπελώνες της προικισμένης γης μας, τα φιλόξενα οινοποιεία και τα εξαιρετικά κρασιά, βραβευμένα και καταξιωμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς, που παράγουν οι ντόπιοι οινοπαραγωγοί συνθέτουν ένα μοναδικό, ποιοτικό προϊόν που οφείλουμε να στηρίξουμε και να αναδείξουμε. Ο Οινοτουρισμός μπορεί να γίνει «όχημα» για την τοπική ανάπτυξη και την προσέλκυση τουριστών με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σε συνεργασία με τους οινοποιούς του Δήμου μας διερευνούμε όλες τις δυνατότητες και προοπτικές που υπάρχουν και θα εργαστούμε με σχεδιασμό για να προβάλουμε και να προωθήσουμε τον οινικό τουρισμό του τόπου μας», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.
Οι Οινοπαραγωγοί που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν η Καρασίμου Άρτεμις, ο Κούρτης Απόστολος, η Ξηρομερίτη Χριστίνα, ο Παντούλης Ιωάννης, ο Παπαγιανννούλης Δημήτρης και ο Πουλιάκης Γιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: