14 Ιουνίου 2020

Σπάει τη σιωπή του ο πατέρας της Μαρκέλλας: Μου είπαν «καλύτερα να μην σκαλίζουμε τα πράγματα»

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται η εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας, ενώ η μικρή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο η υγεία της να εμπνέει ανησυχία.
Πολλά φαίνεται να είναι τα στοιχεία στα οποία δεν έχει πέσει ακόμα «φως».

Η μικρή μαθήτρια είδε ελάχιστα τη μητέρα της στο νοσοκομείο, η οποία μέχρι αργά χθες το βράδυ κατέθετε στις αστυνομικές αρχές.

Για την υπόθεση μίλησε και ο πατέρας της μικρής ο οποίος είπε ότι από την πρώτη στιγμή ήθελε να έρθει σε επαφή με το παιδί του, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν.

«Θέλω να με ζητήσει η Μαρκέλλα και να πάω να την δω με εισαγγελέα. Ενδιαφέρομαι για το παιδί αν και έχω παντρευτεί ξανά και δεν μένω μαζί τους. Για την υπόθεση έμαθα από τον αδερφό της Μαρκέλλας, που μου είπε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και καλύτερα να μην τα σκαλίζουμε».
«Δεν είναι καλά» λέει η μητέρα

Ένα από τα πρώτα πρόσωπα που είδε μετά το τέλος της περιπέτειάς της, ήταν η μητέρα της. Σε δηλώσεις της, είπε πως η οικογένεια δεν είχε προηγούμενα με κανέναν και δεν γνωρίζει ποιος ή ποιοι ήθελαν να κάνουν κακό στο παιδί της. «Η Μαρκέλλα είναι καλά. Δεν μου είπε τίποτα, απλά μόλις με είδε με πήρε μια αγκαλιά».

«Το παιδί μου είναι κουρασμένο και εξαντλημένο. Δεν υπήρχαν όμως τραύματα στο σώμα της, ούτε σημάδια από χειροπέδες». Τόσο η μητέρα που την είδε για λίγο, όσο και ο πατριός της 10χρονης, που ακόμα δεν την έχει δει από κοντά, κατέθεταν στην αστυνομία μέχρι αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι παιδοψυχολόγοι είναι αυτοί που θα κρίνουν πότε θα είναι έτοιμη η μικρή να δει ξανά τους συγγενείς της.


Πώς εντοπίστηκε
Το παιδί βρέθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Σε βίντεο – ντοκουμέντο, φαίνεται η 10χρονη να περπατάει έξω από ένα βενζινάδικο της Καλαμαριάς, με τη σχολική τσάντα στην πλάτη. Αυτή η εικόνα κίνησε την περιέργεια δύο περαστικών που την πλησίασαν. Όπως είπαν το παιδί δεν είχε την αίσθηση του χρόνου και έκανε παράπονα για πόνους στη μέση.

Η γυναίκα που την απελευθέρωσε είπε ότι η Μαρκέλλα, της έδωσε 30 ευρώ για να επιστρέψει στο σπίτι της. Νωρίτερα, όπως είπε, της είχαν περάσει χειροπέδες. “Η Μαρκέλλα έδειχνε χαμένη αλλά ήταν όρθια” ανέφεραν τα δύο άτομα που μίλησαν μαζί της. Πολύ γρήγορα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες, για μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρή.


Προχωρούν οι έρευνες των αρχών

Εν τω μεταξύ, την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης, η οποία χθες εντοπίστηκε στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικές αρχές.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν ένα προς ένα όλα τα στοιχεία για την εξαφάνιση του παιδιού. Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους για την παραμικρή πληροφορία που θα μπορούσε να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης.

Για την συγκεκριμένα υπόθεση και το Χαμόγελο του Παιδιού έχει δώσει στοιχεία στην αστυνομία. Ο κ. Γιαννόπουλος, είπε πως υπήρχαν πληροφορίες, που οδηγούσαν σε άτομα του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος της μικρής.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αδελφός της 10χρονης σε δηλώσεις του χθες είπε χαρακτηριστικά ότι όλοι μπορεί να είναι ένοχοι τη δεδομένη χρονική στιγμή, ακόμα και ο ίδιος.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: