5 Ιουνίου 2020

Παρεμβάσεις διαγράμμισης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:
«Με σχέδιο και προγραμματισμό βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας με παρεμβάσεις διαγράμμισης που ενισχύουν την οδική ασφάλεια»


Εξελίσσονται με ταχύ ρυθμό οι εργασίες διαγράμμισης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, από το Λιβάδι (όρια των νομών Πιερίας-Λάρισας) προς Άγιο Δημήτριο και στην 13η Ε.Ο. έως την Κατερίνη.


Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση οδοστρωμάτων, τεχνικών έργων, στοιχείων σήμανσης και ασφαλείας οδών αρμοδιότητας ΔΤΕ ΠΕ Πιερίας για τα έτη 2019- 2020», την εργολαβική σύμβαση του οποίου υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, πριν από λίγες ημέρες.

Η παρούσα οικονομοσυμβατική μελέτη, προϋπολογισμού δαπάνης 500.000€ (με τον προβλεπόμενο Φ.Π.Α 24%), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων έτους 2020, περιλαμβάνει εκτός από παρεμβάσεις διαγράμμισης, αποκατάσταση φθορών οδικού δικτύου, καθαρισμό των παράπλευρων ερεισμάτων και τάφρων, συντήρηση-αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων των υφιστάμενων γεφυρών-τεχνικών, συντήρηση και αποκατάσταση κατακόρυφης-οριζόντιας σήμανσης – ασφάλισης και στηθαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: