11 Ιουνίου 2020

Κουκουλοφόροι στο διαδίκτυο στοχοποιούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών

Σαββίδης Παναγιώτης
Αποτελεί απαράδεκτη και φασιστική πρακτική συγκεκριμένα blog στoν νομό vα στοχοποιούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών με μικρά παιδιά.

Με αναρτήσεις τους καταδεικνύουν που μένουν, σε ποια δωμάτια, αν έχουν παιδιά, τι πράγματα διαθέτουν.
Αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν καμιά σχέση με την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων και έχουν στόχο να εγείρουν επικίνδυνα ξενοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι του διαδικτύου πρέπει να καταδικαστούν στην συνείδηση του Πιερικού λαού που πρέπει να παλέψει ενάντια στον νεοφασισμό και τον ρατσισμό ελέω και της οικονομικής κρίσης.

Εχθρός μας δεν είναι ο ξένος, ο αλλόθρησκος, αυτός που έχει διαφορετικό χρώμα από εμάς. Οι λαοί ξεριζώνονται από τις πατρογονικές εστίες και τις χώρες τους εξαιτίας της βαρβαρότητας των πολέμων και της αφόρητης φτώχειας.

Οι λαοί βομβαρδίζονται από τους ιμπεριαλιστές και είναι θύματα σφοδρών ανταγωνισμών για το ποιος θα κυριαρχήσει στις νέες ενεργειακές πηγές και δρόμων μεταφοράς τους.

Αυτή την στρατηγική στα πλαίσια του συστήματος θέλουν να συγκαλύψουν όσοι παραπλανούν τους λαούς με συνομωσίες και Σόρους, ώστε να αποτρέψουν κάθε σκίρτημα ταξικής αφύπνισης και χειραφέτησης από τις αστικές πολιτικές και τα αστικά ιδεολογήματα.

Οι λαοί πρέπει να προσπεράσουν τα ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά διλήμματα εξωραϊσμού του καπιταλιστικού συστήματος όπως κοσμοπολιτισμός ή ευρωσκεπτικισμός, προστατευτισμός ή «ελεύθερες» αγορές, παγκοσμιοποίηση ή αντιπαγκοσμιοποίηση, κα.

Αυτό που βιώνουν και χειροτερεύει την καθημερινότητα τους είναι ο καπιταλισμός που σαπίζει, που γίνεται πιο αντιδραστικός και επιθετικός για την διαιώνιση του, υποσκάπτοντας το βιοτικό επίπεδο των λαών με αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων οδηγώντας τους στην απόλυτη ή σχετική φτώχεια και ανέχεια.

Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε και σε όσος στηρίζουν ένα σύστημα που ιστορικά είναι παρωχημένο και δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο στους λαούς παρά μόνο φτώχεια, πολέμους, ξεριζωμούς και προσφυγιά.

Εχθρός μας δεν είναι κανένας λαός. Είναι οι ιμπεριαλιστές, οι αστικές τάξεις, τα μονοπώλια και οι καπιταλιστές.

Αγώνας σε κάθε χώρα με κοινωνική συμμαχία για την κοινωνικοπολιτική τους ανατροπή, αλληλεγγύη μεταξύ των λαών είναι ο δρόμος μας.

Για να ανοίξει μια νέα προοπτική χωρίς αστούς εκμεταλλευτές και καταπιεστές, χωρίς τους σφετεριστές του κοινωνικού πλούτου, του μόχθου και του ιδρώτα των εργαζομένων, των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: