3 Ιουνίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Και ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Θα μας βγουν ξινά τα 800 ευρώ που μοίρασε ο Κυριάκος για τις 60 μέρες του κορωνοϊού. Άρχισαν να χτυπάν καμπανάκια SOS  από την αγορά, να επιδεινώνεται η ρευστότητα και τα επιτελεία απεγνωσμένα   ψάχνονται για λύσεις.
**
Στο 50% εκτιμάται ότι θα ξαναγυρίζει η απασχόληση στο νευραλγικό τομέα του τουρισμού και της εστίασης με ανάλογες περικοπές σε ώρες εργασίας και μειώσεις αποδοχών.
**
Η μείωση του Φ.Π.Α  σε κάποια αγαθά μάλλον κίνηση του αέρα είναι αφού θα απορροφηθεί δίχως άλλο χωρίς να φθάσει στα χέρια του καταναλωτή.
**
Τα πολυσυζητημένα δάνεια με συμμετοχή του κράτους 40% εφ’ όσον γίνονται με τραπεζικά κριτήρια θα καταλήξουν πάλι στους λόγους και τους συνεπείς αφού όλο το φάσμα των μικρομεσαίων είναι βαθειά στο κόκκινο.
**
Οι οφειλές που πήραν μια βραχύχρονη αναβολή θα γίνουν απαιτητές και τα αδιέξοδα θα αυξηθούν  για να μην πω θα γιγαντωθούν και θάχουμε  σωρεία λουκέτων σε πολλούς κλάδους της αγοράς.
**
Επιβάλλεται η κυβέρνηση να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία σε όλες τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, τους πληττόμενους  τομείς, μεγαλύτερη γενναιοδωρία, ενισχύοντας  ρευστότητα και κατανάλωση, αξιοποιώντας το Ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης για να βρει το δρόμο του ο οικονομικός κύκλος που νόσησε παράλληλα με τον κορωνοϊό.
**
Δεν θα πρέπει βέβαια όλο αυτό το διάστημα να ξεχνάμε τις δύσκολες μέρες του κορωνοϊού  που περάσαμε  και από θέμα υγιεινής να μη χαλαρώσουμε. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και μια επιστροφή θα μας έβαζε ακόμη πιο βαθειά στην ύφεση αλλά και στην απώλεια ζωών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: