25 Ιουνίου 2020

"ΜΑΤΙ" - Γράφει η Κατερίνα Τσαλού

Αγαπημένο θέμα οι πρόωρες εκλογές. Άλλο τόσο ο ανασχηματισμός μιας κυβέρνησης. Τα γενέθλια της κυβέρνησης κάνουν πολλούς να ονειρεύονται πως αντί για τούρτα θα «πέσουν» χαρτοφυλάκια.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως επειδή θα δοθούν νωρίτερα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σίγουρα προετοιμάζεται η κυβέρνηση για εκλογές.


Άλλοι πάλι διαρρέουν πως προετοιμάζονται τα τυπογραφεία για ψηφοδέλτια, πως ξεσκονίζονται οι κάλπες και άλλα τέτοια ωραία …καλοκαιρινά.

Η επικαιρότητα έχει πάντα έναν εκλογολόγο και συνωμοσιολόγο στο προσκήνιο. Με κάποιο τρόπο πρέπει να ηρεμούν τα «ανήσυχα» πνεύματα. Ενίοτε τους χρησιμοποιεί. Ανάλογα με την επικαιρότητα και την ατζέντα της κάθε περιόδου.

Αυτά στην πολιτική επικαιρότητα. Αν θέλετε τώρα να δούμε και την τοπική, αυτή επικεντρώνεται σε πιο light θεματολογία.

Όπως για παράδειγμα η συζήτηση που άνοιξε εδώ και μέρες για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. και την ονοματολογία.

Διάβασα και την ανακοίνωση του Τομεάρχη του κ. Κλώνου που υπενθύμισε ότι το κόμμα προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Αναγκαία η υπενθύμιση αλλά κι εγώ να θυμίσω πως αυτό το κόμμα δεν ακολούθησε σχεδόν ποτέ τις διαδικασίες σε ο,τι αφορά την ονοματολογία και θυμίζω την περίοδο πριν τις εθνικές εκλογές.

Όλοι ήταν μέσα στο ψηφοδέλτιο, όλοι έψαχναν γραφεία, όλοι τύπωναν έντυπα και οι πιο σίγουροι όλων είχαν ξεκινήσει και τους …διορισμούς.

Γελάνε και τα πληκτρολόγια στα δημοσιογραφικά γραφεία με αυτές τις πρακτικές, λες κι αν δει το κόμμα ανάρτηση σε τοπικά μπλογκς θα θυμηθεί να βάλει κάποιον στο ψηφοδέλτιο.

Κρατάτε λοιπόν ανοιχτά μάτια και κλείστε αυτιά για ακόμη μια φορά και να θυμάστε πως όλοι δικαιούνται τα λίγα λεπτά δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: