5 Ιουνίου 2020

Μήνυμα Θανάση Λιακόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει με εμφαντικό τρόπο την υποχρέωσή μας για διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι η ημέρα που όλοι οφείλουμε να καταθέσουμε τη δέσμευση μας πως θα ενεργήσουμε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η περιβαλλοντική διάσταση και ισορροπία σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας μελλοντικά.

Τις τελευταίες δεκαετίες ο άνθρωπος διατάραξε την ισορροπία στη σχέση του με τη φύση. Εκτίμησε λαθεμένα ότι οι φυσικοί πόροι είναι ανεξάντλητοι και ότι οι επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης ανθρώπινης δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον είναι αμελητέες. Αυτή η κοντόφθαλμη προσέγγιση είχε ως συνέπεια την εξάντληση των φυσικών πόρων, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος ακόμα και τις ανεπανόρθωτες οικολογικές καταστροφές.

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής που ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια κάνει επιτακτική την ανάγκη ενεργοποίησης και δράσης από όλους και όλες, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Η αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς και τα κινήματα προστασίας του περιβάλλοντος, μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε ότι το φυσικό περιβάλλον αποτελεί πολύτιμη αξία που μας έχει παραδοθεί για να την παραδώσουμε κι εμείς αλώβητη στις επόμενες γενιές.


Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: