14 Ιουνίου 2020

Κώστας Κουκοδήμος στη Γενική Συνέλευση του ΣΦΚ Πιερικός: «Δεν θα αφήσω κανέναν να αμαυρώσει ξανά το όνομα του Πιερικού»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/6) στην «ΕΚΑΒΗ» η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΦΚ Πιερικός, με κυρίαρχο θέμα τη σύσταση της νέας ΠΑΕ, μετά την άνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πρόεδρος της Γ.Σ. ήταν ο Κώστας Καραφουλίδης και γραμματέας η Χριστίνα Δασκαλοπούλου.

Ομόφωνα εγκρίθηκε το όνομα της νέας ΠΑΕ, το οποίο θα είναι «Σύνδεσμος Φιλάθλων Κατερίνης Πιερικός 1961 ΠΑΕ», με το σήμα της ομάδας να παραμένει το ιστορικό «Π». Το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ορίστηκε στις 30.000 ευρώ, ενώ η επιτροπή η οποία θα αναλάβει να «τρέξει» τις διαδικασίες της σύστασης της νέας ΠΑΕ θα απαρτίζεται από τους Στέφανο Μπιτόπουλο, Κώστα Καραφουλίδη, Δημήτρη Μορφακίδη, Αντώνη Κυριάκο και Γιάννη Συμεωνίδη.

Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη συστράτευσης ολόκληρης της πόλης σε ηθικό, υλικό και οικονομικό επίπεδο, ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να είναι βιώσιμος. Ο κ. Κουκοδήμος τόνισε την ανάγκη εύρεσης οικονομικών πόρων για τη νέα χρονιά, λέγοντας πως η ομάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 100.000 ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο (για προκαταβολές παικτών, ενοίκια, προετοιμασία, κλπ).

«Το ζητούμενο για να πάει ψηλά η ομάδα και να προχωρήσει είναι το οικονομικό. Έχουμε ανθρώπους που αγαπούν και πονούν την ομάδα και θα βάλουν πλάτη και φέτος. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ και χωρίς να μετέχω πουθενά και χωρίς να αξιώνω τίποτα από τον Πιερικό. Άρα όλοι πρέπει να κάνουμε το ίδιο, αν αγαπάμε πραγματικά τον Πιερικό. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ο Πιερικός θα δουλέψει με παιδιά από την Κατερίνη. Θα πάρουμε όσο το δυνατόν λιγότερους ξένους παίκτες, τους οποίους πέρυσι τους χρυσοπληρώσαμε και μας στοίχισαν πάνω από 150.000 ευρώ. Φέτος θέλουμε τα λεφτά αυτά να τα πάρουν Κατερινιώτες γιατί έτσι θα γεμίσουμε το γήπεδο. Είναι ντροπή να κόβει ο Πιερικός 50 και 60 εισιτήρια», είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Ο κ. Κουκοδήμος αποκάλυψε πως τα οικονομικά της νέας ΠΑΕ θα αναλάβει ο επί σειρά ετών Εκτελεστικός Γραμματέας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Παυσανίας Παπανικολάου. «Η διαχείριση θα γίνει, θα είμαι το άγρυπνο μάτι του Πιερικού. Δεν θα αφήσω κανέναν να αμαυρώσει ξανά το όνομα του Πιερικού. Ο Πιερικός θα προχωρήσει, θα πρωταγωνιστήσει και φέτος και του χρόνου και, γιατί όχι, να ανέβει και στη μεγαλύτερη κατηγορία. Και το αξίζει γιατί έχει ανθρώπους, απλά είναι απογοητευμένοι. Για να σταματήσει αυτή η απογοήτευση και η εσωστρέφεια πρέπει να σταματήσετε να ασχολείστε με ποταπά πράγματα. Ασχοληθείτε με τα ουσιαστικά πράγματα. Φέρτε όλοι από έναν χορηγό, από μία ταμπέλα στο γήπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κουκοδήμος είπε: «Όποιος τολμήσει να βάλει χέρι ή να παίξει παιχνίδια εις βάρος του Πιερικού θα με βρει μπροστά του. Καθαρά και ξάστερα το λέω προς κάθε κατεύθυνση και σε όποιον μπει στη διοίκηση. Μόνο έτσι θα πάει ο Πιερικός μπροστά. Όσο θα είμαι Δήμαρχος, ο Πιερικός θα είναι ψηλά, το λιγότερο στη δεύτερη κατηγορία».

Στη συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέλος, η διοίκηση του Ερασιτέχνη αιτήθηκε την αλλαγή του καταστατικού του συλλόγου ώστε να εναρμονιστεί με τον αθλητικό νόμο. Οι προτεινόμενες αλλαγές, τις οποίες παρουσίασε ο εκπρόσωπος τύπου, Κωνσταντίνος Παναγίτσας, είναι οι εξής:

-         Δημιουργία τμημάτων Ολυμπιακών αθλημάτων (εγκρίθηκε ομόφωνα)
-         Αναπροσαρμογή της ετήσιας συνδρομής των μελών του συλλόγου από τα 10,00 στα 50,00 ευρώ (εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία)
-         Μείωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου από 15 σε 9 (εγκρίθηκε ομόφωνα)
-         Αναδιατύπωση του άρθρου σχετικά με τη θητεία του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου, η οποία θα ολοκληρώνεται την 30η Ιουνίου αντί της 31ης Δεκεμβρίου και η αναπροσαρμογή της θητείας του από διετή σε τετραετή (εγκρίθηκε ομόφωνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: