15 Ιουνίου 2020

Με ραντεβού και περιορισμένο αριθμό ατόμων η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων

Τρεις μήνες περίπου έπειτα από το κλείσιμο των γυμναστηρίων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σήμερα ήρθε η μέρα της επαναλειτουργίας τους.

Η προσμονή του κόσμου για άθληση σε χώρο γυμναστηρίου μεγάλη, το ίδιο μεγάλη και η προσμονή των ιδιοκτητών και των εργαζομένων. Ωστόσο, η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων δεν σήμανε και την επιστροφή στην "κανονικότητα" που γνωρίζαμε μέχρι και πριν το κλείσιμο τους.

Υπάρχει πλέον μια σειρά προϋποθέσεων και μέτρων τα οποία πρέπει να τηρήσουν ιδιοκτήτες γυμναστηρίων αλλά και αθλούμενοι στους χώρους αυτούς, όπως:

Ο αριθμός των παρευρισκομένων θα καθορίζεται από τα τετραγωνικά του εκάστοτε γυμναστηρίου, ο κάθε αθλούμενος θα πρέπει να ενημερώνει προηγουμένως τους υπεύθυνους του γυμναστηρίου ότι θα πάει για προπόνηση, η απόσταση ανάμεσα στα όργανα, όπως είναι οι διάδρομοι, θα είναι τα δύο μέτρα, για το προσωπικό η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ενώ, για τους αθλούμενος προτείνεται η χρήση του κοντινότερου γυμναστηρίου και η μετακίνηση να γίνεται με τα πόδια ή προσωπικό μεταφορικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: