25 Ιουνίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για απαγόρευση συναθροίσεων. Μάλιστα κάποιοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι γίνεται επαναφορά νόμων από την εποχή της χούντας. Η μόνη διαφορά είναι ότι η διατύπωση γίνεται στη δημοτική και όχι στην καθαρεύουσα.
**

Δεν είναι δα και τόσο απαραίτητο. Ρίχνεις λίγη καραντίνα με κορωνοϊό, γίνεσαι και ήρωας.
**
Πού το πάνε; Κάτι ξέρουν. Δεν βγαίνει η ιστορία. Σήκωσαν τα χέρια όλες οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές ομάδες. Η έλλειψη ρευστότητας είναι εμφανής.
**
Λίγα σταγονίδια περιμένουμε από τον τουρισμό αλλά δεν σώζεται τίποτε. Προ της διαφαινόμενης νέας κρίσης που αναμένεται το Φθινόπωρο, τα κυβερνητικά επιτελεία βάζουν στην ατζέντα θέμα πρόωρων εκλογών.
**
Και φαντάζει τελείως λογικό πριν εμφανιστεί η επιτυχία του κορωνοϊού και επανέλθει δριμύτερη η ένδεια που πλήττει χρόνια τώρα τον ελληνικό λαό.
**
Στα καθ’ ημάς τώρα, η ζωή τραβάει την ανηφόρα με άδεια μαγαζιά, άδεια τραπέζια, με το δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον με τις παρεμβάσεις του και να επικρατεί πλήρως σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου.
**
Σε αποσύνθεση ο συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση». Άλλος για Χίο τράβηξε, άλλος για Μυτιλήνη. Και δεύτερη ανεξαρτητοποίηση, αυτή τη φορά από το Νίκο Μακρίδη. Τυχαίο; Δε νομίζω. Μάλλον για μάχη των επιγόνων Χιονίδη πρόκειται και δυσαρέσκειες ως εκ τούτου.
**
Κάτι που το κάνω για πρώτη φορά, το αισθάνομαι σαν χρέος και είναι το λιγότερο. Αφιερώνω αυτή την έκδοση του φύλλου στη μνήμη του φίλου μου Βασίλη Σπρίντζιου. Όχι γιατί αυτό το φύλλο έχει κάτι το ιδιαίτερο αλλά γενικά γιατί η Ημερήσια και η Τοπική είναι δεμένες μαζί του. Πέρα από τις μηχανολογικές του γνώσεις που μας παρείχε αφιλοκερδώς επί χρόνια, ήταν εποικοδομητικές οι συμβουλές του. Τον αποχαιρέτησα στην ηλεκτρονική Ημερήσια με δύο απλά λόγια. Το επαναλαμβάνω:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όσους σε αγάπησαν, σε γνώρισαν, για την καλοσύνη σου, την ευγένεια ψυχής, την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αξίζεις ένα φωτοστέφανο, το δικαιούσαι, για όλες σου τις αρετές. Αντίο φίλε».
Αναδημοσίευση από την "ΤΟΠΙΚΗ της Πιερίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: