20 Ιουνίου 2020

Πρόταση του Συλλόγου "Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης" για την ασφάλεια από τον Covid-19 για την τουριστική περίοδο του 2020

Ο σύλλογος ξενοδόχων της Παραλίας Κατερίνης θεωρούμε, ότι το μέτρο ελέγχου "τεστ 3 ημερών" για τον Covid-19, που προτάθηκε αρχικά για τους τουρίστες που θα θελήσουν να επισκεφτούν την Ελλάδα, είναι η πλέον ενδεδειγμένη και ασφαλής λύση. 

Εξασφαλίζει την υγεία των επισκεπτών, εργαζομένων αλλά και όλου του κοινωνικού ιστού της χώρας μας. 

Πιο συγκεκριμένα, με αυτή την αρχική πρόταση (η οποία ακόμα δεν εφαρμόστηκε) ο κάθε επισκέπτης - τουρίστας που θα έρχεται στη χώρα  θα κάνει το τεστ του κορονοϊού 3 μέρες πριν ταξιδέψει , και εφόσον βγει αρνητικό αυτό θα αποτελεί ένα είδος "υγειονομικού διαβατηρίου" εισόδου στην Ελλάδα.

Αυτό θα έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερα εισαγόμενα κρούσματα για την τουριστική - εαρινή περίοδο στην Ελλάδα πετυχαίνοντας έτσι καλύτερη άμυνα σε ένα  πιθανό Φθινοπωρινό  "δεύτερο κύμα" του ιού.

  • Αποφυγή ενός μελλοντικού "Lock-down" που θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες τόσο στην οικονομία όσο και στην ψυχολογία του Ελληνικού λαού.

  • Μεγαλύτερη σιγουριά των τουριστών που τελικά θα μας επισκεφτούν, ότι η Ελλάδα με την εφαρμογή των τόσο αυστηρών πρωτοκόλλων ελέγχου αποτελεί ένα μοναδικά ασφαλή προορισμό  για αυτούς και τις οικογένειες τους.   

  • Διατήρηση της παγκόσμιας "φήμης" που κατέκτησε με τόσες θυσίες η χώρα μας τους τελευταίους μήνες στην αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής υγειονομικής κρίσης. 

   Σαν υπεύθυνοι επιχειρηματίες του τουρισμού που βάζουμε πάνω από όλα την   "ΥΓΕΙΑ" θεωρούμε ότι το μέτρο αυτό πρέπει να εφαρμοστεί έστω και τώρα προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: