13 Ιουνίου 2020

Αντιδράσεις για το lockdown

Για το lockdown διαμαρτύρονται κάτοικοι του Εχίνου και ξενοδόχοι της Θράκης, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές συνέπειες» την τουριστική σεζόν, την ώρα που «άλλες περιοχές με κρούσματα λειτουργούν κανονικά».

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, η περιοχή του Εχίνου στην Ξάνθη βρίσκεται σε καραντίνα, λόγω κορωνοϊού, αφού από τα 20 κρούσματα που παρατηρήθηκαν στην περιοχή στις 12 Ιουνίου, τα 15 εντοπίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.
Οι κάτοικοι μιλούν για στοχοποίηση και αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τοπικούς φορείς, με την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά, χθες Παρασκευή, βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.
Διαμαρτύρονται οι ξενοδόχοι
Οι ξενοδόχοι της Θράκης, κάνουν λόγο για «καταστροφικές συνέπειες» στην τουριστική εικόνα της πόλης της Ξάνθης.
Σε επιστολή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης στον Νίκο Χαρδαλιά, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, οι οποίοι «επιβεβαιώνουν τη συνεχή ακύρωση κρατήσεων», αποδίδοντάς τη στη «συγκεχυμένη πληροφόρηση για το θέμα αυτό» και στην «αρνητική προβολή απ’ όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».
Επίσης, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης ζητεί να διευκρινιστεί ότι «το πρόβλημα δεν υφίσταται στον αστικό ιστό της Ξάνθης αλλά σε μεγάλη απόσταση από αυτόν (Εχίνος – Ξάνθη 28 χλμ απόσταση)». Κάνει λόγο για «ιδιαιτέρως άδικη και άκαιρη στοχοποίηση μιας ολόκληρης πόλης», γεγονός που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «συνεπάγεται τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, ιδιαίτερα σε μία χρονική στιγμή όπου η τουριστική επανεκκίνηση είναι το ζητούμενο στη χώρα μας».
Ζητώντας «την αρωγή και τις ανάλογες ενέργειες ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας για την προστασία της τουριστικής εικόνας της πόλης της Ξάνθης αλλά και της ίδιας της κοινωνίας των 65.000 κατοίκων», ο Σύνδεσμος διερωτάται «πώς είναι δυνατόν ν΄ αναφέρεται σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές ότι έκλεισαν όλα τα σχολεία της πόλης της Ξάνθης, ενώ έχουν κλείσει μόνο τέσσερα» και πως «η Ξάνθη παρουσιάζεται ως η ωρολογιακή βόμβα της Ελλάδας, όταν – βάσει των πληροφοριών μας – από τον έλεγχο περίπου 2.500 δειγμάτων από τον ΕΟΔΥ, έχουν βρεθεί 2-3 κρούσματα εντός του αστικού ιστού», σημειώνοντας πως «σε ανάλογο έλεγχο στην Αθήνα προέκυψαν παρόμοια αποτελέσματα χωρίς φυσικά την ανάλογη αρνητική δημοσιότητα».
Αναλυτικά τα μέτρα για την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης:
Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού.
Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.
Τα ειδικότερα μέτρα που αφορούν στην κοινότητα του Εχίνου του δήμου Μύκης είναι:
Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων.
Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης.
Απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή.
Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών.
Ακόμη:
Μέριμνα για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του Εχίνου από τον δήμο Μύκης, στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.
Ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μέριμνα της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τυχόν συνδρομή στο έργο των Δήμων της ΠΕ Ξάνθης σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας.



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: