16 Ιουνίου 2020

Συναγερμός στην Ξάνθη! Ένας ακόμη θάνατος στον Εχίνο, πολλά κρούσματα και lockdown με εντολή Χαρδαλιά

Μια γυναίκα από τον Εχίνο Ξάνθης είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Τρίτης (16.06.2020) με την περιοχή να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Η άτυχη γυναίκα από τις 11 Ιουνίου νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα από σακχαρώδη διαβήτη.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο σήμερα από την συγκεκριμένη περιοχή, καθώς το πρωί είχε χάσει τη ζωή του ένας άνδρας 74 ετών.


Νωρίτερα σήμερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.148.
Σε καραντίνα ο οικισμός Αγίασμα! Τα μέτρα μετά την έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Η λήψη περιοριστικών μέτρων στον Δήμο Ιάσμου, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης αποφασίστηκε “για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας”, μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας, για τα κρούσματα κορονοϊού.

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, κινούνται σε δύο άξονες:

Οριζόντια μέτρα για τον Δήμο Ιάσμου

Οι πολίτες θα πηγαίνουν με ραντεβού σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ.

Θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.

Απαγορεύεται και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου για 14 ημέρες.

Ειδικότερα μέτρα για τον οικισμό του Αγιάσμου του Δήμου Ιάσμου
Απαγορεύονται δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών καθημερινά από τις 21:00 ως τις 07:00 της επομένης.

Απαγορεύεται η μετάβαση κατοίκων εντός και εκτός Αγιάσμου.

Γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή.

Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Θα υπάρχει λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Ιάσμου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Αγίασμα και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Θα ληφθεί μέριμνα της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Θα γίνεται κάθε αναγκαία ενέργεια από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ανωτέρω οικισμού καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές εντός και εκτός οικισμού .

Η υπάρχει λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του ανωτέρω οικισμού από τον Δήμο Ιάσμου στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.


Τα εν λόγω επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν από την έκδοση της απόφασης και για 7 ημέρες, δηλαδή από 16-06-2020 και ώρα 21:00 έως και 23-06-2020 και ώρα 21:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Όσο για την Ξάνθη, όπου παρατηρούνται πολλά νέα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση χαρακτηρίζεται διαχειρίσημη αν και δύσκολη…


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: