15 Ιουλίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΆΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΙΣ 13-07-2020

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, κ. Βεΐδαμενίδη Γρηγόρη, έγινε συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ Χατζηχριστοδούλου Ηλιά, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, και συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα του τουρισμού.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν ακυρώσεις συμβολαίων, το πρόβλημα που προέκυψε με την μη λειτουργία του μεθοριακού σταθμού "Ευζώνων", και επίσης το τεστ των 72 ωρών που δεν πρόκειται να προβούν οι τουρίστες μας σε αυτήν την ταλαιπωρία και να πληρώσουν τόσο χρήματα που κυμαίνονται από 50 έως 150 € / άτομο.

Όλοι αναφερθήκαμε ότι η χρονιά έχει ήδη χαθεί ανεπίτρεπτη, διότι ήδη έχουν περάσει τρεις μήνες και ως τώρα η πληρότητα των καταλυμάτων μας ήταν από 0 έως 5 %. Για αυτό συζητήσαμε ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις για την ζημία που έχουν υποστεί και να μπορέσουνε να τις κρατήσουν όρθιες ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν το 2021.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της συμμετοχής της Ομοσπονδίας μαζί με το Επιμελητήριο, της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Κατερίνης για να αρχίσει η καμπάνια στοχευμένα για την προβολή του νομού μας για την προσέλκυση ελλήνων τουριστών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: