27 Ιουλίου 2020

Φ.Μπαραλιάκος: «Έως τις 31/12/20 οι προσκλήσεις εργατών γης τρίτων χωρών»

Ο Βουλευτής Πιερίας μετάφερε προς την ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης την ικανοποίηση του αγροτικού κόσμου της Πιερίας για την άμεση και αποτελεσματική ρύθμιση του ζητήματος που είχε προκαλέσει εύλογες ανησυχίες.


Με ακόμη μία ομιλία συνέχισε την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα ο Φώντας Μπαραλιάκος. Αυτή τη φορά τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής την προηγούμενη Παρασκευή, στη  συζήτηση  για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούσε στην απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων, αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ. 

Ο Βουλευτής Πιερίας εκφώνησε την ομιλία του την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η χώρα τιμούσε την 46η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αλλά και ημέρα κατά την οποία η Αγία Σοφία βεβηλωνόταν με τη μετατροπή της σε μουσουλμανικό τέμενος. 

Γι’ αυτούς, ακριβώς, τους λόγους ο κ. Μπαραλιάκος ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε εμφατικά το διαρκές χρέος μας να διαφυλάξουμε τα αγαθά και τα προνόμια της πολιτεύματός μας αλλά αναφέρθηκε και στο θλιβερό συμβάν επισημαίνοντας πως η Αγια-Σοφιά θα είναι για πάντα η ψυχή μας- παρά τη προκλητική της βεβήλωση. 

Περνώντας, ακολούθως, στο Νομοσχέδιο επεσήμανε πως κινείται  στο ίδιο πνεύμα διευθέτησης εκκρεμών ζητημάτων και αποδεικνύει ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας της Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον αγροτικό κόσμο είναι ανοιχτοί χτίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια πολύτιμη παράδοση διαλόγου και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους αγρότες μας.

Ειδικότερα με την παράγραφο 4 του άρθρου 18 του παρόντος νομοσχεδίου επιλύεται ένα μείζον ζήτημα, το οποίο είχε προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους αγρότες. Η προθεσμία για τους μετακλητούς εργάτες γης παρατείνεται μέχρι τις 31.12.2020. Ο εργοδότης-παραγωγός που επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας θα υποβάλλει αίτηση, στην αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, προκειμένου να τον απασχολήσει στην εποχιακή αγροτική οικονομία.

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο ρυθμίζεται για ακόμα ένα εξάμηνο ο τρόπος με τον οποίο οι παραγωγοί μας θα εξασφαλίσουν ότι οι αγροτικές καλλιέργειες θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, τα αγροτικά προϊόντα θα μαζευτούν και εν τέλει θα φτάσουν μέχρι τον τελικό καταναλωτή»

Ο κ. Μπαραλιάκος, εξάλλου, μετέφερε στον Υπουργό την ικανοποίηση του αγροτικού κόσμου της Πιερίας και κατέγραψε, πρόσθετα, πως με τις διατάξεις του νομοθετήματος απλουστεύονται οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας εντατικής και ημι-εντατικής μορφής, κτηνιατρείων, κτηνιατρικών κλινικών, εκτροφείων ζώων συντροφιάς και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Πιερίας, υπογράμμισε το φιλελεύθερο πνεύμα του νομοσχεδίου, που αίρει γραφειοκρατικά εμπόδια σε όλο το φάσμα των αγροτικών δραστηριοτήτων. Γι’ αυτό και δήλωσε  «...είναι ανάγκη να στηρίξουμε την προσπάθεια υπέρβασης των παραδοσιακών στεγανών στον πρωτογενή τομέα και να στρέψουμε τον αγροτικό μας κόσμο στην οραματική πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία ξεδιπλώνεται συν το χρόνο και επιδιώκει να τοποθετήσει το αγροτικό επιχειρείν στην πρωτοπορία της υψηλής και επιδιώκει να τοποθετήσει το αγροτικό επιχειρείν στην πρωτοπορία της υψηλής και ποιοτικής αναζήτησης κορυφαίων αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως»

Δεν υπάρχουν σχόλια: