17 Ιουλίου 2020

Επίθεση με τσεκούρι: Στον εισαγγελέα ο 45χρονος

Στον Εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης οδηγήθηκε αργά το πρωί της Παρασκευής (17/07) υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 45χρονος δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, που τραυμάτισε σοβαρά τρεις υπαλλήλους την Πέμπτη (16/07).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος δεν είναι συνεργάσιμος με τις αρχές, ενώ συνεχίζει να απειλεί.
Οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας Κοζάνης είναι συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι από το περιστατικό. Τα γραφεία της ΔΟΥ είναι σήμερα κλειστά ενώ μετά τις 11 πμ ξεκίνησε και η στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια ομοσπονδία των εφοριακών υπαλλήλων της Ελλάδας.  
Εξετάζεται βίντεο από τη ΔΟΥ Κοζάνης
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο ψυχολόγων θα παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης. Παράλληλα, επισκέφτηκε το κτίριο της ΔΟΥ και περιηγήθηκε στους χώρους και ειδικά στο 2ο όροφο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό. Στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του προϊσταμένου της υπηρεσίας όπου παρακολούθησε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής που διαθέτει η υπηρεσία στο οποίο έχουν αποτυπωθεί όλες οι κινήσεις του δράστη, η επίθεση του στους υπαλλήλους της υπηρεσίας και η μάχη σώμα με σώμα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας μέχρι την ακινητοποίηση του και εξουδετέρωσή του που έγινε με την βοήθεια υπαλλήλων της υπηρεσίας. Υπάλληλοι της υπηρεσίας που είδαν πολλές φορές το βίντεο ανέφεραν στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι οι κινήσεις του δράστη εντός του κτιρίου δεν ήταν τυχαίες.
Στην σύσκεψη που ακολούθησε οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων της υπηρεσίας κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους και σύμφωνα με τους ίδιους ο κ. Πιτσιλής υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα η υπηρεσία θα εξετάσει αρχικά την εφαρμογή ορισμένων μέτρων στα κτίρια των οικονομικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τους πολίτες.
Το ιατρικό ανακοινωθέν για τους τραυματίες
Την κατάσταση των θυμάτων της επίθεσης με τσεκούρι στην ΔΟΥ της Κοζάνης περιγράφει το ανακοινωθέν που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής η διοίκηση του νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου διεκομίστηκαν.
Σύμφωνα με αυτό, η 47χρονη ασθενής-η οποία είναι στην καλύτερη κατάσταση μεταξύ των τριών- είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη, ενώ είναι σταθερή αιμοδυναμικά.
Η 67χρονη ασθενής νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά, ενώ έχει τραύμα στο μάτι και η εκτίμηση της κατάστασής της έγινε από γναθοχιερουργό και τον συντονιστή διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής.
Ο 56χρονος, νοσηλεύεται επίσης σε ΜΕΘ, μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού. Είναι επίσης αιμοδυναμικά σταθερός με μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.
Το χρονικό της επίθεσης
Ο δράστης, γύρω στις 13.15 της περασμένης Πέμπτης, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Ο δράστης αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε.
Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: