30 Ιουλίου 2020

49ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Κυριακή 2 Αυγούστου - «Δάφνες και Πικροδάφνες»


Ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, το «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας, παρουσιάζεται την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020,στις 9:15 μ μ, στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

 Τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες θα αποδώσουν επί σκηνής. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος  υπογράφει και τη σκηνοθεσία, ο Τάσος Χαλκιάς, ηθοποιός με μακρά πετυχημένη πορεία καθώς και δύο ακόμα  σημαντικοί ηθοποιοί της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και ο Θανάσης Πατριαρχέας.

  Το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά παραμένει επίκαιρο, σαράντα ένα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα τον Οκτώβριο του 1979, στο Θέατρο Τέχνης (για το οποίο και γράφτηκε). Σκηνοθετήθηκε τότε από τον  Κάρολο Κουν, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι  Βάσος Ανδρονίδης, Μίμης Κουγιουμτζής, Γιάννης Μόρτζος και Γιάννης Δεγαΐτης.

ΤΟ ΕΡΓΟ
  Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, οι τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών, μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα και συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές θέλοντας ο καθένας να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους.

 Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά, που θα αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των υπόλοιπων.  Κεντρικό αλλά αόρατο πρόσωπο είναι μια γυναίκα, η Νόρα, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από κάθε σημαντικό πολιτικό του νομού και ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι. Σε αυτή την εκρηκτική συνάντηση στο σπίτι του Κώστα, οι τέσσερις «ισχυροί άντρες» επιδίδονται σε έναν αγώνα επιβίωσης, που απαιτεί ετοιμότητα και στρατηγική. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία προκειμένου να υπερασπιστούν το προσωπικό τους συμφέρον.
  ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
  ΠΑΙΖΟΥΝ:
Πέτρος Φιλιππίδης (Βασίλης), Τάσος Χαλκιάς (Κώστας), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αλέκος), Θανάσης Πατριαρχέας (Τάσος).
Τιμές εισιτηρίων :20€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ 15€ ΜΕΙΩΜΈΝΟ  & viva.gr

   ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
  Λόγω της πανδημίας οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με πλήρη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων που προβλέπονται από την Πολιτεία. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά για την έγκαιρη προσέλευσή σας και τη χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό σας από το θέατρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: