10 Ιουλίου 2020

Καταμετρήθηκαν 60 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Με τα κρούσματα να ξεπερνούν κατά πολύ το ψυχολογικό όριο των 50 την ημέρα, οι αρχές στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πλέον ως προτεραιότητα το ενδεχόμενο να ληφθούν άμεσα απαγορευτικά μέτρα για την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από τα εγγύς Βαλκάνια, δηλαδή την Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Ήδη, η Σερβία και η βόρειος Μακεδονία έχουν «μπλοκαριστεί» ώστε οι πολίτες προερχόμενοι από αυτές τις χώρες να μην έχουν τη δυνατότητα να περάσουν στην Ελλάδα ανεξέλεγκτα.

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι εκθετική. Οι σερβικές αρχές ανακοίνωσαν πως η κατάσταση στο Βελιγράδι και την πόλη του Τσάτσακ είναι δραματική,. Η αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα των ασθενών που χρειάζονται άμεση περίθαλψη έχουν φέρει το υγειονομικό σύστημα της Σερβίας σε πλήρη ασφυξία.

Πολύ ανησυχητική και η εικόνα στο Κόσοβο όπου ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού παίρνει δραματικές προεκτάσεις.

ήδη οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν πως στον Προμαχώνα θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο οι ταξιδιώτικες που θα διαθέτουν αρνητικό πιστοποιητικό Covid-19 το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί 72 ώρες πριν.

 
Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της Παρασκευής 10 Ιουλίου έχει ως εξής: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 60 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3732, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: