2 Ιουλίου 2020

"ΜΑΤΙ" - Γράφει η Κατερίνα Τσαλού

Ανοίγει ο τουρισμός, χαρά στην πλάση όλη. Δεν ξέρω πόσο πολύ θα ανοίξει…ξέρω σίγουρα ότι η ανησυχία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τα πρώτα στοιχεία δεν δείχνουν ενθαρρυντικά τουλάχιστον προς το παρόν.

Σε ο,τι αφορά την Πιερία τώρα, δειλά-δειλά αρχίζει να βρίσκει το βηματισμό της. Η αγωνία των μικρών κυρίως τουριστικών επιχειρήσεων από τα προβλήματα που σημειώθηκαν στα βόρεια συνορά μας είναι μεγάλη.

Θυμηθείτε ότι και φέτος την παρτίδα μάλλον θα τη σώσει ο εσωτερικός τουρισμός, Και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Θυμηθείτε επίσης πως όταν ο τουρισμός δεν πάει καλά το καλοκαίρι, ένας δύσκολος χειμώνας για όλους προμηνύεται.

Εμείς πάμε να «ξεκλειδώσουμε» για να απολαύσουμε το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι και οι επιστήμονες λένε «μην κάνετε όνειρα…δεν τελειώσαμε ακόμη».

Και για να θυμηθώ και την αγαπημένη συζήτηση της περασμένης Άνοιξης, τελικά δεν φαίνεται πως πτοείται από τις υψηλές θερμοκρασίες ο ιός. Εκτός κι αν πτοείται και παρόλα αυτά έχουμε κρούσματα ακόμη που σημαίνει ότι το χειμώνα θα γίνει του …κορωνοιού και πάλι.

Στην τοπική επικαιρότητα όλα κυλούν διαδικτυακά. Πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μεταφερθεί η γκρίνια και η μιζέρια όσων επιμένουν να βλέπουν μόνο το μαύρο και ουδόλως το άσπρο.

Άνοιξε και η προβλήτα της Κατερίνης για το κοινό. Κι όμως για την Παραλία ήταν θέμα. Εδώ και χρόνια.

Η ασχήμια που συναντούσε κανείς μπαίνοντας στον οικισμό  είχε προκαλέσει εξαιρετικά έντονες αντιδράσεις αλλά μάλλον απευθύνονταν σε κουφούς και ανήμπορους.

Πλέον κοσμεί το κέντρο της Παραλίας και έχει γίνει και πάλι σημείο αναφοράς. Έχει πέσει πολύ φωτογραφία ήδη και η επισκεψιμότητα χτυπάει ρεκόρ.

Τα καλά να λέγονται και να γράφονται και με την ίδια ένταση με τα «κακά» παρακαλώ. Γιατί πάνω από όλα η δημοσιογραφική αξιοπρέπεια. Λέμε τώρα….

Άντε καλό μας Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: