9 Ιουλίου 2020

Φ. Μπαραλιάκος: "Θέτουμε τέλος στην τυραννία των μειοψηφιών"


Στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Δημόσιες Συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε στη Βουλή ο βουλευτής Πιερίας ΝΔ κ.Φώντας Μπαραλιάκος.

Στην αφετηρία της ομιλίας του ο κ. Μπαραλιάκος πραγματοποίησε αναφορά στον εμπρησμό της Marfin ως απότοκου μιας ανεξέλεγκτης ομάδας αντιεξουσιαστών, οι οποίοι προέβησαν σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα. « Οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου έρχονται να αποτρέψουν δια παντός την πιθανότητα επανάληψης τέτοιων στυγερών εγκλημάτων. Θέτουν τέλος στην τυραννία των μειοψηφιών, οι οποίες επί δεκαετίες λυμαίνονται τον δημόσιο χώρο, καταστρατηγούν θεμελιώδη δικαιώματα, παρακωλύουν την πρόσβαση στις συγκοινωνίες, επιδίδονται σε καταστροφές περιουσιών, βανδαλισμούς μνημείων και κάθε είδους έκνομες ενέργειες...» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο του λόγου του ο Βουλευτής Πιερίας συνέκρινε την Κυβέρνηση της ΝΔ, που υπεραμύνεται της νομιμότητας, της ασφάλειας, της τήρησης της τάξης και της διασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης με την Αξιωματική Αντιπολίτευση που παραμένει δέσμια σε ιδεοληψίες και προσκολλημένη στον σφιχτό εναγκαλισμό με τους μπαχαλάκηδες. Προέτρεψε, μάλιστα, με επικριτικό και αυστηρό τόνο, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξουν τελικά με ποιους είναι : «και με τους μπαχαλάκηδες και με τους καθημερινούς πολίτες δεν γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενος, ακολούθως, ένα άρθρο του κ. Αλιβιζάτου, κορυφαίου Συνταγματολόγου, που υπογραμμίζει κατηγορηματικά πως «το δικαίωμα του συνέρχεσθαι χωρίς περιορισμούς δεν αναγνωρίζεται πουθενά στον κόσμο και παντού επιτρέπεται η διάλυση συγκεντρώσεων, όταν αυτές εξελιχθούν σε βίαιες», κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική αγυρτεία και η υποκρισία, αναφερόμενος στην επιλεκτική στάση της προηγούμενης κυβέρνησης στις διαδηλώσεις υπέρ της Μακεδονίας και τις συναθροίσεις των μπαχαλάκηδων.

Στην ολοκλήρωση της ομιλίας του ο κ. Μπαραλιάκος συνεχάρη τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δηλώνοντας εν κατακλείδι πως «Το αίσθημα ασφάλειας έχει επιστρέψει και οι εστίες ανομίας εξουδετερώνονται. Ελευθερία χωρίς Ασφάλεια δεν υπάρχει και αντιστοίχως Ασφάλεια χωρίς σαφείς κανόνες νομιμότητας δεν νοείται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: