24 Ιουλίου 2020

Δήμος Κατερίνης - ΟΠΠΑΠ: Χρώμα & ασφάλεια στην καθημερινότητα των παιδικών σταθμών

Παρεμβάσεις που διαμορφώνουν σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις, για τη φιλοξενία και το δημιουργικό παιχνίδι των παιδιών στο σύνολο των δέκα παιδικών σταθμών ευθύνης του, δρομολογεί σταδιακά ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.
Οι εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης των παιδικών σταθμών ξεκίνησαν να υλοποιούνται εν μέσω της υγειονομικής κρίσης σε πρώτη φάση σε τρεις παιδικούς σταθμούς (1ος Παιδικός Σταθμός Ιάσωνος & Ιερομονάχου, 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός 19ης Μαΐου, 6ος Παιδικός Σταθμός – Ξάνθου 23) και σταδιακά επεκτάθηκαν και συνεχίζονται και στους υπόλοιπους επτά παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού.
«Δίπλα στις οικογένειες των δημοτών μας, στηρίζουμε έμπρακτα το θεσμό της προσχολικής αγωγής. Δημιουργούμε παιδικούς σταθμούς πρωτίστως ασφαλείς και όσο το δυνατόν πιο σύγχρονους, όμορφους και ελκυστικούς για τη φιλοξενία και το δημιουργικό παιχνίδι των παιδιών μας. Οι ουσιαστικές βελτιώσεις στους παιδικούς μας σταθμούς θα συνεχιστούν» υπογραμμίζει  σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.
«Βάζουμε χρώμα και φαντασία στην καθημερινότητα των παιδιών μας. Ήδη οι παρεμβάσεις αναβάθμισης των παιδικών σταθμών είναι εμφανείς, εντυπωσιακές και συνεχίζουμε με στόχο τη διαρκή βελτίωση της εικόνας τους και κυρίως καθιστώντας τους σαφώς ασφαλέστερους και πιο λειτουργικούς. Στόχος, τα παιδιά μας να περνούν τον χρόνο τους ευχάριστα, δημιουργικά, χωρίς να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε "κλουβιά"» τονίζει από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας.
Αναλυτικά οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν και προγραμματίζονται ανά παιδικό σταθμό έχουν ως εξής:
1ος Παιδικός Σταθμός (Ιάσωνος & Ιερομονάχου):
Υλοποιήθηκαν: Τοιχογραφία - ζωγραφική με πινέλα και χαρούμενα χρώματα - σχέδια στις προσόψεις,  φρεσκάρισμα και  ελαιοχρωματισμοί στους εξωτερικούς χώρους με χρώματα ζεστά και όμορφα. Ξεκινούν εντός των επόμενων ημερών εκτεταμένες εργασίες εν όψει της δημιουργίας νέου βρεφικού τμήματος με 12 άτομα.
2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός (19ης Μαΐου):
Υλοποιήθηκαν: Τοιχογραφία - ζωγραφική με πινέλα και χαρούμενα χρώματα - σχέδια στις προσόψεις και σε εσωτερικούς χώρους, ενώ εντός του Αυγούστου προγραμματίζονται χρωματισμοί σε εξωτερικούς χώρους. Τέλος, στο πλαίσιο εξωραϊσμού του αύλειου χώρου θα κατασκευαστεί νέο κιόσκι λειτουργικό και ασφαλές σε αντικατάσταση του κατεστραμμένου παλαιού και επικίνδυνου. Ξεκίνησαν εργασίες αναδιαμόρφωσης - ενίσχυσης του πρασίνου (σπορά τον Σεπτέμβριο) με παράλληλη τοποθέτηση συστήματος ποτίσματος και καθαρισμός από χόρτα.
3ος Παιδικός Σταθμός (Αγ. Αντωνίου-Σβορώνος):
Ξεκινούν εντός των επόμενων ημερών εκτεταμένες εργασίες εν όψει της δημιουργίας νέου βρεφικού τμήματος με 12 άτομα.
4ος Παιδικός Σταθμός (Κρέσνας):
Υλοποιήθηκαν: Τοιχογραφία - ζωγραφική με πινέλα και χαρούμενα χρώματα - σχέδια στις προσόψεις,  φρεσκάρισμα και  ελαιοχρωματισμοί στους εξωτερικούς χώρους με χρώματα ζεστά και όμορφα.
5ος Βρεφονηπιακός Σταθμός (Τενέδου-παρ. Νικ. Πλαστήρα):
Υλοποιήθηκαν: Τοιχογραφία - ζωγραφική με πινέλα και χαρούμενα χρώματα - σχέδια στις προσόψεις και στους εσωτερικούς χώρους,  φρεσκάρισμα και  ελαιοχρωματισμοί στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους με χρώματα ζεστά και όμορφα. Επιπλέον, στο πλαίσιο εξωραϊσμού των αύλειων χώρων εντός του καλοκαιριού  θα κατασκευαστεί κιόσκι.
6ος Παιδικός Σταθμός (Ξάνθου): 
Υλοποιήθηκαν: Τοιχογραφία - ζωγραφική με πινέλα και χαρούμενα χρώματα - σχέδια στις προσόψεις και στους εσωτερικούς χώρους,  φρεσκάρισμα και  ελαιοχρωματισμοί στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους με χρώματα ζεστά και όμορφα. Ξεκίνησαν εργασίες αναδιαμόρφωσης - ενίσχυσης του πρασίνου (σπορά τον Σεπτέμβριο) με παράλληλη τοποθέτηση συστήματος ποτίσματος και καθαρισμός από χόρτα.
Παιδικός Σταθμός  Κορινού:
Υλοποιήθηκε: Τοιχογραφία - ζωγραφική με πινέλα και χαρούμενα χρώματα - σχέδια στις προσόψεις και στους εσωτερικούς χώρους.
Τέλος, στο σύνολο των παιδικών σταθμών έγινε επισκευή – συντήρηση στις ηλεκτρολογικές - υδραυλικές υποδομές, ενώ έως το τέλος του έτους στον Παιδικό Σταθμό Κορινού και στον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (19ης Μαΐου), προγραμματίζονται εκτεταμένες εργασίες εν όψει δημιουργίας νέου βρεφικού τμήματος  με 12 άτομα ανά σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: