23 Ιουλίου 2020

"ΜΑΤΙ" - Γράφει η Κατερίνα Τσαλού


Ο τουρισμός στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η αύξηση των κρουσμάτων, το κλείσιμο των συνόρων για τους Σέρβους, η αβεβαιότητα και οι ακυρώσεις είναι στους τίτλους ειδήσεων σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.


Η αγωνία που είχαμε την Άνοιξη μετατρέπεται σε άγχος για τον τουρισμό αλλά και για τον δύσκολο χειμώνα που είναι προ των πυλών.


Τα πήγαμε τόσο καλά τόσους μήνες και μόλις έγινε η άρση των μέτρων, κάναμε ότι δεν θυμόμαστε τίποτα, ότι δεν περάσαμε τίποτα. Κάναμε κυριολεκτικά σαν να μη συνέβη τίποτα.

Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε.

Ξαμοληθήκαμε όλοι μαζί στα καφέ, στα εστιατόρια, στα καταστήματα, ξεχάσαμε τις μάσκες, τις αποστάσεις, τα αντισηπτικά.

Σε συνδυασμό με το άνοιγμα του τουρισμού, τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους. Και είναι κρίμα. Γιατί κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Πήραμε τα εύσημα από όλους και κυρίως από τη διεθνή κοινή γνώμη.

Για να φτάσουμε σήμερα να συζητάμε πάλι για έξαρση, για αύξηση κρουσμάτων…..

Όσες φορές κι αν μιλήσουμε για ατομική ευθύνη δεν έχει νόημα. Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να λειτουργούμε υπεύθυνα.

Στην επικαιρότητα και η γκρίνια για τα πανηγύρια. Δεν έχουμε αντιληφθεί τίποτα. Θεωρούμε ότι κάποιος θέλει να μας εκδικηθεί. Να μην γίνουν τα πανηγύρια έτσι …για την πλάκα.

Διαμαρτύρονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Λες και δεν κλειστήκαμε στα σπίτια μας δυόμισι μήνες, δεν χάσαμε Πάσχα…δεν χάσαμε -το σημαντικότερο-ανθρώπους από τον κορωνοιό.

Συμψηφίζουν τα πανηγύρια με τα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τις συναυλίες και ούτως καθεξής.

Δεν αντιλαμβάνονται ούτε τη διαφορά ούτε την προσπάθεια ούτε την σοβαρότητα της κατάστασης. Κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Γύρισε ο Χαρδαλιάς, αν συνεχίσουμε έτσι βλέπω να γυρίσει και ο Τσιόδρας….σε λίγο θα αρχίσει τα διαγγέλματα ο Μητσοτάκης.

Σας θυμίζει κάτι;

Άντε να σοβαρευτούμε λίγο. Και ας κρατήσουμε την όρεξη μας για όσα χάνουμε φέτος να τα απολαύσουμε υγιείς του χρόνου.

Αυτό που δεν αναπληρώνεται…είναι η ανθρώπινη ζωή. Και μόνο αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: