23 Ιουλίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Η ώρα της μάσκας. Επανήλθε και όχι μόνο. Όπου να’ ναι θα γίνει και μόδα. Από το design και την ποιότητα θα χαρακτηρίζονται και οι κοινωνικές τάξεις. Ήδη μεγάλοι σχεδιαστές μόδας έβαλαν την υπογραφή τους.

**
Δεν λείπουν βέβαια και οι γραφικοί. Στη σύνοδο κορυφής, συνοδός του Μητσοτάκη φορούσε μάσκα του ΠΑΟ με το τριφύλλι. Ελπίζω να είναι fake news. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Άντε τώρα αυτός ο βαζελόφρων να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν ή φανταστείτε την τουρκική αντιπροσωπεία με σημαίες της Μπασακσεχίρ.
**
Από αναβολή σε αναβολή τα ελληνοτουρκικά. Σε λίγο οι γεωτρήσεις στο Αιγαίο θα φτάσουν στα βενζινάδικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μιλάει για επιβεβλημένο διάλογο.
**
Λουλούδια υπάρχουν παντού. Μη νομίζετε ότι είναι προνόμιο των ελληνικών κυβερνήσεων. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, σύντροφος Πεσκόφ, σχετικά με την Αγια-Σοφιά δήλωσε περιχαρής γιατί οι Ρώσοι επισκέπτες δεν θα πληρώνουν εισιτήριο εισόδου. Κάηκε το χαρτί του ξανθού γένους, ας περιμένουμε τον εξαδάκτυλο ή τα ψάρια από το τηγάνι του καλόγερου κατά την παράδοση.
**
Ο συνορθόδοξος σύντροφος Πούτιν μας πούλησε. Νότα δροσιάς ο Μπάιντεν χάρις στο προεκλογικό ακροατήριο του, κυρίως καθολικών και ομογενών. Για τη Μέρκελ μη με ρωτάτε να σας πω. Άχτουνγκ - άχτουνγκ.
**
Τετραήμερη σύνοδος κορυφής και μάχη λέει σώμα με σώμα. Τους εξουθενώνουν, τους ποτίζουν και στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Γερμανία. Εμείς ούτως ή άλλως με τη Γερμανία είμαστε, προστάτις δύναμις γαρ.
**
Τα καλά νέα όμως λέει έρχονται από την Οξφόρδη. Έτοιμο το εμβόλιο. Σε χρόνο μάλιστα ρεκόρ κι ας λένε ότι θέλει δύο χρόνια δοκιμές. Που ξέρεις, μπορεί να το είχαν έτοιμο προ κορονοϊού. Όσοι πιστοί προσέλθετε που δεν το βλέπω, εκτός κι αν βέβαια το επιβάλλουν καταναγκαστικά. Σ’ αυτό τον κόσμο τον μικρό τον μέγα όλα γίνονται.
**
Και μη ξεχάσω. Μας ζάλισαν με τα αναδρομικά των συνταξιούχων εδώ και κάποια χρόνια. Τώρα με πολιτική απόφαση θα πάρουν όλοι και σε βάθος χρόνου. Βιασθείτε πριν οι μισοί αποδημήσουν εις Κύριον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: